Regeringen er kørt af klimasporet med et forslag om at fordoble afgifterne på al engangsservice fra den 1. januar. Sådan lyder budskabet fra HORESTA i et høringssvar til Skatteministeriet.

Forslaget om afgiftsstigningen indgår i de aktuelle finanslovsforhandlinger.

HORESTAs kritik går særligt på, at afgiften gælder al form for engangsemballage. Også den klimavenlige. Her opfordrer HORESTA regeringen og dens støttepartier til som minimum at differentiere på afgifterne, så man belønner de virksomheder, der har investeret i bæredygtige løsninger.

Se også: Sunset revser S for at bremse grøn omstilling (Børsen – kræver login)

”Mange virksomheder har investeret i bæredygtige alternativer, der har et langt mindre CO2-aftryk, og som er nedbrydelige, hvis gæster efterlader det i naturen. Differentierede afgiftssatser kan være medvirkende til at fremme grønne løsninger i branchen og i det hele taget en miljøvenlig og bæredygtig udvikling i fastfood- og udespiseerhvervet. Men lige nu rammer regeringens forslag også den økologiske og bæredygtige kaffe solgt i en bionedbrydelig kop”, skriver HORESTA i sit høringssvar.

HORESTA gør samtidig opmærksom på, at miljøvenlig emballage reelt set kan blive ramt hårdere af afgiftsstigningen end den konventionelle.

”Mere miljøvenlig engangsservice og emballage kan være tungere end plastikemballage, og da der afregnes efter vægt, kan dette forslag komme til at ramme de miljøvenlige løsninger dobbelt så hårdt og bremse en positiv udvikling på området”, skriver HORESTA, som desuden kalder det stærkt kritisabelt, at emballageafgiften allerede træder i kraft om lidt over en måned, den 1. januar 2020.

”Det giver ikke virksomhederne mulighed for at forberede sig eller budgettere med de ekstra omkostninger, som forslaget medfører. I en branche, hvor mange virksomheder er ekstremt afhængige af omkostningsniveauet, kan dette forslag i sidste ende medføre konkurser, mistede jobs og tabt skattegrundlag for staten. ”

For yderligere information kontakt:

Turismens Vækstråd: Bæredygtig turisme sker i fællesskab

Regeringen har høje ambitioner for den grønne omstilling i Danmark. I 2030 skal vi have nedbragt CO2-udledningen med 70 pct. Men hvordan får vi sikret en bæredygtig turismedagsorden, således at det bliver en fordel og ikke bliver en økonomisk byrde for det danske turisme- og oplevelseserhverv at bidrage til den grønne omstilling?

Beskyldning: Airbnb er gift for boligmarkedet

Huslejerne er rekordhøje, mens der kun bliver bygget nyt i beskedent omfang. I mange slesvig-holstenske regioner er boligmarkedet ekstremt anspændt. Samtidig eksploderer aktiviteterne med udlejningsplatforme som Airbnb, Wimdu eller 9flats, hvor private tilbyder udlejning af ferieboliger som alternativ til hoteller, skriver Jydske Vestkysten.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne