”En generel afgiftsforhøjelse på al engangsservice hæver omkostningerne for virksomhederne, og politisk belønner man hverken de virksomheder, der allerede har valgt den grønne vej, eller skaber incitament til, at flere virksomheder investerer i nye grønne løsninger”, siger HORESTAs politiske direktør Kirsten Munch.

I dag betales afgifter på emballage og engangsservice uanset materiale. Engangsservice er blandt andet drikkebægre, engangskopper, skåle til is og pølsebakker.

”En generel afgiftsstigning på al engangsservice er bare en ekstra skat på fastfoodbranchen, der er afhængig af engangsservicen for at kunne sælge og levere mad til danskerne. Branchen har længe haft fokus på at nedbringe omfanget af engangsservice og emballage, da det er sund fornuft også af økonomiske årsager. Derfor vil det i vores optik være begrænset, hvilken effekt en generel afgift vil få på reduktion af engangsservice i branchen. Man skal huske, at engangsservice og emballage er nødvendig også af hensyn til hygiejne, holdbarhed og fødevaresikkerhed”, siger Kirsten Munch og tilføjer,

”Mange virksomheder har investeret i bæredygtige alternativer, der har et langt mindre CO2-aftryk. Differentierede afgiftssatser kan være medvirkende til at fremme grønne løsninger i branchen og i det hele taget en miljøvenlig og bæredygtig udvikling i fastfood- og udespiseerhvervet. Men lige nu rammer regeringens forslag også den økologiske og bæredygtige kaffe solgt i en bionedbrydelig kop”.

Log ind