Danmark skal tage internationalt lederskab for den grønne omstilling. Og gøre det på en måde, som understøtter job, velfærd, eksport og konkurrenceevne. Sådan lyder regeringens ambition på miljøområdet.

Som led heri har regeringen besluttet at etablere klimapartnerskaber inden for erhvervslivets sektorer. HORESTA indgår i klimapartnerskabet for service, it og rådgivning.

I HORESTA ser adm. direktør Katia K. Østergaard frem til at deltage i arbejdet, som officielt skydes i gang af statsminister Mette Frederiksen i dag på Marienborg.

”Vi skal have respekt for ressourcerne og arbejde endnu mere effektivt på det grønne område. Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. Vi glæder os til at stå for turismen og oplevelseserhvervets bidrag, for vores virksomheder gør allerede utrolig meget på dette område. Vi vil tage afsæt i den bæredygtighedsstrategi, som vi lancerer i morgen i forbindelse med HORESTA Årsdag - ”Creating SusDANEable Change” med netop bæredygtighed som tema”, fortæller Katia K. Østergaard.

Hvert klimapartnerskab får til opgave at udarbejde en køreplan, som viser vejen for sektorens CO2-reduktioner frem mod 2030.

Museum Odense belønnes med Green Attraction-certifikat

Efter gennem et par år at have sat fokus på grøn omstilling i hele organisationen og særligt i Den Fynske Landsby sikrer Museum Odenses museer sig nu det synlige bevis for at tænke bæredygtigt i såvel sin formidling som sit energiforbrug.

Blog: Det kræver en større omstilling af industrien at håndtere klimaudfordringerne

Espresso House’s direktør, Sabrina Jæger, skriver i denne blog, at der er brug for en større omstilling i hele industrien, hvis man for alvor vil komme klimaudfordringerne til livs. Blandt andet er det afgørende, at virksomheder reducerer deres plastikforbrug og omstiller sig til mere bæredygtig, plantebaseret produktion. Noget, som kæden selv er lykkedes med.

Log ind