Danmark skal tage internationalt lederskab for den grønne omstilling. Og gøre det på en måde, som understøtter job, velfærd, eksport og konkurrenceevne. Sådan lyder regeringens ambition på miljøområdet.

Som led heri har regeringen besluttet at etablere klimapartnerskaber inden for erhvervslivets sektorer. HORESTA indgår i klimapartnerskabet for service, it og rådgivning.

I HORESTA ser adm. direktør Katia K. Østergaard frem til at deltage i arbejdet, som officielt skydes i gang af statsminister Mette Frederiksen i dag på Marienborg.

”Vi skal have respekt for ressourcerne og arbejde endnu mere effektivt på det grønne område. Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. Vi glæder os til at stå for turismen og oplevelseserhvervets bidrag, for vores virksomheder gør allerede utrolig meget på dette område. Vi vil tage afsæt i den bæredygtighedsstrategi, som vi lancerer i morgen i forbindelse med HORESTA Årsdag - ”Creating SusDANEable Change” med netop bæredygtighed som tema”, fortæller Katia K. Østergaard.

Hvert klimapartnerskab får til opgave at udarbejde en køreplan, som viser vejen for sektorens CO2-reduktioner frem mod 2030.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Slut med gratis bæreposer

Snart er det slut med de tynde plastikposer til pizzaæskerne, og når du vil have en bærepose i butikkerne, så kommer det til at koste mindst fire kroner.

Hoteldirektør: Sådan gør vi bæredygtighed rent lavpraktisk

Vi skal og bør stå sammen om at nedbringe ressourceforbruget. Det er både etisk og miljømæssigt korrekt, og som et non-profit og bæredygtigt hotel vil vi gerne tage vores del af ansvaret. Sådan skriver Bo Kikkenborg, hoteldirektør, KOMPAS Hotel Aalborg. Derfor har hotellet valgt at blive et Green Key-certificeret hotel.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne