På HORESTA Årsdag var seks af hotel- og restauranterhvervets grønne frontløbere udvalgt til at fortælle, hvad de er særligt stolte af at være lykkedes med, hvad angår bæredygtighed. Her kan du se videoen med Sinatur Hotel & Konference.

Skal hotelkæden Sinatur lykkedes med ambitionerne om både at blive affaldsfrie og CO2-positive, så er alle dele af virksomhedens værdikæde nødt til at bidrage, fortæller hoteldirektør på Haraldskær, Kari Brandsgård. Det er en af årsagerne til, at kæderne nu har stillet en række krav til leverandørerne om, hvilken emballage de afleverer varer i. Desuden får kæden kun bragt varer én gang om ugen, hvilket er med til at sænke CO2-udslippet.

Sinatur har også taget initiativ til et ambassadørkorps, hvor medarbejderne kan byde ind med gode – og bæredygtige – ideer, og se dem blive til virkelighed. Det er med til at få alle til at bakke op, og øge stoltheden i virksomheden om den fælles ambition.

Du kan se mere om, hvad BC Hospitality er lykkedes med på den bæredygtige dagsorden her, og du kan se flere videoer på HORESTAs Youtube-kanal.

Luksushotel har fjernet eksotisk frugt af hensyn til klimaet: Det er et lille skridt, men vi er ikke hellige

Honningmeloner, ananas og druer forsvandt i december fra morgenbuffeten på Hotel Koldingfjord. I stedet for frugtsalaten er der nu økologiske æbler fra Fyn, som gæsterne selv kan skære ud. Ved udgangen af januar bliver kaffen økologisk, og til februar er husets rød- og hvidvin, der i dag kommer fra Californien, skiftet ud med en italiensk vin, så dråberne ikke skal transporteres tværs over kloden, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne