Kunne det være en mulighed at sende medarbejderne på opkvalificeringsforløb?

I en række nye opkvalificeringsforløb er der indlagt mulighed for, at beskæftigede serveringsmedarbejdere kan deltage på et 10 dages forløb med fokus på service, værtskab og kommunikation. Der er mulighed for både VEU-godtgørelse og yderligere godtgørelse fra kompetencefonden.

Bag initiativet står et netværk med deltagelse af HORESTA, 3F, jobcentre, STAR og skoler på tværs af region Hovedstaden og Sjælland om at sikre kvalificeret arbejdskraft til branchen.

Her og nu vil beskæftigelsessystemet opkvalificere ledige til stillinger inden for køkken og restaurant. Hertil kommer flere opkvalificeringsforløb, som giver deltagerne grundlæggende kompetencer inden for både kokke- og tjenerfaget.

Det betyder, at kursisterne efter endt kursusforløb vil være klar til at indgå som ufaglært arbejdskraft i forbindelse med fx morgenmadsservering eller klar til at fortsætte i uddannelse som kok eller tjener via ny mesterlære. Kurserne er meritgivende i forhold til begge uddannelser. 

Der vil blive afholdt et forløb til foråret og et igen til efteråret. 

Yderligere information om forløbene fås på kick off mødet d. 6. december 2019. 

Program for kick off 

Velkomst og kort præsentation v/ Jacob Løbner Pedersen (STAR) 

Baggrund for indsatsen og perspektiver v/Jesper Bengtson (HORESTA), Anne Gregersen (3F) og Janus Franke (Københavns Erhvervshus og Hovedstadens Rekrutteringsservice)

Kursusforløb, datoer og forventningsafstemning v/Susanne Ovesen (STAR)

Inputs fra virksomheder til følgegruppe

Mødet foregår fra klokken 12.00-13.00 i International House Copenhagen, Gyldenløvesgade 11, Kbh. V. Der vil blive serveret en sandwich.

Log ind