I New York, San Francisco og Los Angeles sælger Whisperlodge oplevelser, der får gæsternes krop og sind til at slappe af ved at tilbyde individuelle eller gruppe-sessioner, der tager dem på en sensorisk rejse.

Her kan de blandt andet slappe af til lyden af hvisken i øret, eller papir der krølles sammen, få børstet deres hår eller få sprøjtet rosenvand let på ansigtet. Omdrejningspunktet for Whisperlodge er forskellige sensoriske oplevelser.

Særligt de auditive sensoriske oplevelser er de senere år blevet et kendt fænomen, kaldt ASMR - autonomous sensory meridian response. På YouTube findes der tusindvis af ASMR-videoer med forskellige lydeffekter, der kan have en beroligende effekt på mennesker, som for eksempel lider af søvnproblemer eller stress i hverdagen. Whisperlodge er de første til at tilbyde disse ASMR-oplevelser in real life.

(artiklen fortsætter under billedet)

Kunstudstillingen Avant-Garden af hollandske studio Polymorf tilbyder ligeledes en oplevelse, der taler til alle sanser. Udstillingen er udviklet i samarbejde mellem forskere og parfume-udviklere for at udforske betydningen af blandt andet lugte i en tech-domineret fremtid. Gæsterne får i en af udstillingerne et bind for øjnene, et trådnet for munden og høretelefoner på, mens de ligger i en lukket boks, der skifter i temperatur og udskiller forskellige duftende dampe. Denne multi-sensoriske oplevelse kaldes Cosmic Sleep.

Muligheder/perspektivering:

Hvordan kan jeres virksomhed give gæsterne en mere sensorisk og/eller afslappende oplevelse under deres ophold?

Læs mere:

https://whisperlodge.nyc

http://www.polymorf.nl/about/


Indlægget er produceret af Experiences by Innovation Lab, som HORESTA samarbejder med i forhold til trends og tendenser. Siden 2001 har Innovation Lab arbejdet med turisme og oplevelsesøkonomi. De har bl.a. kortlagt fremtidens møde- og konferenceformater med Inspiring Denmark, udviklet hoteloplevelser med Radisson BLU, leveret koncepter til oplevelsesparker som KRAFT i Ringkøbing, faciliteret en sammensmeltning af gastronomi og 3D-print med Malling og Schmidt, udviklet stedsbundne signaturoplevelser i ni sønderjyske byer, samarbejdet med VisitDenmark om digital gæsteservice og meget, meget mere.
De internationale trends er kurateret af Jarle Fink Kondrup, ekspert i teknologi og oplevelser, som er Innovation Labs spydspids inden for turisme og oplevelsesøkonomi.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind