Sikkerhedsstyrelsen skal fremover kontrollere, at danske butikker overholder aldersgrænserne for salg af alkohol og tobaksvarer. Kontrollen udføres for Sundheds- og Ældreministeriet, som har ansvar for reglerne og kan vejlede om dem.

Tilsynsførende fra Sikkerhedsstyrelsen vil udføre kontrollen ved at observere butikker og restaurationer. Det foregår anonymt, og først efter at have observeret stedet i nogen tid vil de tilsynsførende give sig til kende og kontrollere, om de ansatte kender reglerne for salg af alkohol og tobak og om der er skiltet korrekt med reglerne.

Sådan er reglerne:

  • Butikker skal skilte med aldersgrænserne og med, at der vil blive spurgt om billed-ID.
  • Hvis en sælger er i tvivl, om en kunde er gammel nok til lovligt at købe alkohol eller tobak, skal sælgeren kræve at se legitimation med billede.
  • Til personer under 16 år må der ikke sælges drikkevarer med 1,2 procent alkohol eller derover.
  • Til personer under 18 år må der ikke sælges drikkevarer med 16,5 procent eller alkohol eller derover.
  • Til personer under 18 år må der ikke sælges tobaksvarer.

Læs mere hos Sikkerhedsstyrelsen:  https://www.sik.dk/erhverv/medicin-og-alderskontrol/alderskontrol

Fødevarestyrelsen kontrollerer økologi i restauranter, storkøkkener og butikker

Selvom kokken lægger en økologisk hakkebøf i burgeren, så må restauranten ikke sælge burgeren som en økologisk burger med mindre alle de andre ingredienser også er økologiske. Men restauranten må gerne sælge den som ”burger med økologisk kød”. Reglerne for markedsføring af økologi har fokus på detaljer, men de er klare og logiske.

Log ind