Sikkerhedsstyrelsen skal fremover kontrollere, at danske butikker overholder aldersgrænserne for salg af alkohol og tobaksvarer. Kontrollen udføres for Sundheds- og Ældreministeriet, som har ansvar for reglerne og kan vejlede om dem.

Tilsynsførende fra Sikkerhedsstyrelsen vil udføre kontrollen ved at observere butikker og restaurationer. Det foregår anonymt, og først efter at have observeret stedet i nogen tid vil de tilsynsførende give sig til kende og kontrollere, om de ansatte kender reglerne for salg af alkohol og tobak og om der er skiltet korrekt med reglerne.

Sådan er reglerne:

  • Butikker skal skilte med aldersgrænserne og med, at der vil blive spurgt om billed-ID.
  • Hvis en sælger er i tvivl, om en kunde er gammel nok til lovligt at købe alkohol eller tobak, skal sælgeren kræve at se legitimation med billede.
  • Til personer under 16 år må der ikke sælges drikkevarer med 1,2 procent alkohol eller derover.
  • Til personer under 18 år må der ikke sælges drikkevarer med 16,5 procent eller alkohol eller derover.
  • Til personer under 18 år må der ikke sælges tobaksvarer.

Læs mere hos Sikkerhedsstyrelsen:  https://www.sik.dk/erhverv/medicin-og-alderskontrol/alderskontrol

HORESTA: Ikke behov for skærpet fødevarekontrol

HORESTA opfordrede fredag morgen på TV2/News politikerne til at holde hovedet koldt efter torsdagens Operation X-udsendelse, der beskrev hvordan pizzakæden Domino’s har brugt fødevarer, der havde overskredet udløbsdatoen.

HORESTA kræver skærpet kontrol på Airbnb-området

Der var meget at glæde sig over, da et flertal i Folketinget før sommerferien blev enige om en regulering af korttidsudlejningen af boliger, og regeringen efterfølgende indgik en aftale med Airbnb om indberetning til SKAT af udlejernes indtægter.

Er der styr på elinstallationerne? Legelande og forlystelsesparker får besøg

Forlystelsesparker og legelande kan se frem til besøg fra Sikkerhedsstyrelsen. Sidste år gennemførte Sikkerhedsstyrelsen 100 tilsyn med elinstallationerne i forlystelsesparker og legelande. Desværre var resultaterne ikke tilfredsstillende, lyder det, og derfor har styrelsen i år valgt netop disse områder ud i forbindelse med det risikobaserede tilsyn med el.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne