Sikkerhedsstyrelsen skal fremover kontrollere, at danske butikker overholder aldersgrænserne for salg af alkohol og tobaksvarer. Kontrollen udføres for Sundheds- og Ældreministeriet, som har ansvar for reglerne og kan vejlede om dem.

Tilsynsførende fra Sikkerhedsstyrelsen vil udføre kontrollen ved at observere butikker og restaurationer. Det foregår anonymt, og først efter at have observeret stedet i nogen tid vil de tilsynsførende give sig til kende og kontrollere, om de ansatte kender reglerne for salg af alkohol og tobak og om der er skiltet korrekt med reglerne.

Sådan er reglerne:

  • Butikker skal skilte med aldersgrænserne og med, at der vil blive spurgt om billed-ID.
  • Hvis en sælger er i tvivl, om en kunde er gammel nok til lovligt at købe alkohol eller tobak, skal sælgeren kræve at se legitimation med billede.
  • Til personer under 16 år må der ikke sælges drikkevarer med 1,2 procent alkohol eller derover.
  • Til personer under 18 år må der ikke sælges drikkevarer med 16,5 procent eller alkohol eller derover.
  • Til personer under 18 år må der ikke sælges tobaksvarer.

Læs mere hos Sikkerhedsstyrelsen:  https://www.sik.dk/erhverv/medicin-og-alderskontrol/alderskontrol

Fødevarestyrelsen indfører nyt koncept for kontrol og vejledning

Fremover vil kontrolbesøg i restauranter være stikprøvebaseret basiskontrol, hvor udpegningen sker ved hjælp af en analysemodel udviklet af Fødevarestyrelsen. Analysemodellen tager udgangspunkt i kontrol- og registreringsdata om virksomheden, og opdeler fødevarevirksomhederne efter behov for kontrol. Hyppigheden mellem basiskontrolbesøg varierer fra virksomhed til virksomhed og fra år til år.

”Drop alkoholreklamer på ungdomsuddannelser”

Drop alkoholreklamerne - sådan lyder budskabet til de natklubber og barer, der reklamerer med gode priser på plakater og flyers på ungdomsuddannelserne. Budskabet kommer fra Ole Heinager der er formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Ny fødevareminister på kontrolbesøg

Fødevarestyrelsen gennemfører ca. 50.000 kontroller i detailvirksomheder om året, hvor ca. 84 pct. ender med en glad smiley. Den nye fødevareminister Mogens Jensen (S) har været med Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne