De midtjyske hoteller har fat i noget, når det kommer til at tiltrække gæster i januar. Og tendensen er fortsat i 2019, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Siden 2015 har regionen øget antallet af gæster i januar til 132.000, hvilket svarer til en vækst på 36,4 pct. Og selvom de fleste af hotelgæsterne er danske, så kommer størstedelen af væksten fra udlændinge. Fra 2015 til 2019 er antallet af overnattende udlændinge på regionens hoteller i januar vokset med 69,8 pct.

Til sammenligning er væksten på landsplan i udenlandske hotelgæster i denne måned fra 2015 til 2019 på 18,7 pct.

I år blev hotelerhvervet i Region Midtjylland og København hjulpet på vej af en stor sportsbegivenhed, fortæller HORESTA.

”Det har uden tvivl hjulpet hotellerne i både Herning og omegn samt i København, at der har været en stor håndboldslutrunde. Det er virkelig noget, der kan tiltrække rejsende, og vi ser for eksempel, at antallet norske overnatninger er fordoblet i Midtjylland sammenlignet med sidste år,” siger HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen, og fortsætter:

”Selvom vejret ikke altid viser sig fra sin bedste side i januar i Danmark, så betyder det ikke, at der ikke er et hav af muligheder for besøgende. Midtjylland har formået at udvikle – og markedsføre – et bredt sortiment af aktiviteter og seværdigheder, som tiltrækker både ferie- og forretningsrejsende uden for højsæsonen,” siger HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen.

Sammenlignet med 2018 voksede antallet af hotelovernatninger med 13,4 pct. i Midtjylland i januar, og væksten i udenlandske hotelovernatninger var på hele 41,6 pct.

God januar for det meste af landet

På landsplan oplevede hotellerne en vækst på 5,1 pct. sammenlignet med januar 2018. De største markeder var Sverige, Storbritannien, Norge og Tyskland. Som det eneste af disse markeder oplevede hotellerne et fald i antallet af briter.

Region Hovedstaden, Region Syddanmark og Region Sjælland gik frem med henholdsvis 5,7 pct., 0,9 pct. og 2,0 pct. Nordjylland var den eneste landsdel, der oplevede et fald i antallet af overnatninger sammenlignet med januar 2018.

”Man skal passe på med at lægge for meget i overnatningstallene for januar, da det er en af de mere stille hotelmåneder på året. Når det så er sagt, så er det glædeligt, at næsten hele landet kommer godt fra start på 2019, og vi håber selvfølgelig på endnu et godt år med overnatningsrekord i erhvervet,” siger Jens Zimmer Christensen.

Sammenlignet med januar 2018 var der flere end 1.100 nye hotelværelser på markedet i år. Så på trods af 5,1 pct. flere overnatninger, blev belægningsprocenten for hotellerne blot 1,1 pct. højere i gennemsnit på tværs af erhvervet.

Parken et skridt tættere på svensk Lalandia

Parken Sport & Entertainment er torsdag kommet et skridt tættere på et svensk Lalandia, efter at den svenske kommune Motala har indstillede endelige aftaler til godkendelse vedrørende køb af jord. Det skriver Parken i en meddelelse torsdag formiddag.

Politisk plan: Alle turistbusser skal ud af København

Først skal de ud af Indre By, og senere skal de måske også ud af Vesterbro og Østerbro. To partier og to borgmestre i København har fået nok af de mange turistbusser med amerikanere, kinesere, italienere og andet godtfolk, der er kommet langvejs fra for at drikke øl i Nyhavn, se Den lille Havfrue og hænge ud på Strøget, skriver Berlingske.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne