Kokke som René Redzepi, Rasmus Kofoed og Kenneth Toft-Hansen er blevet til madlavningens superstjerner, men skal vi sikre os, at endnu flere danske kokke skriver deres navn på denne liste, så skal topgastronomien og talenterne have endnu bedre forudsætninger for at udvikle sig. Sådan lyder ambitionen fra regeringen, der tirsdag præsenterede sit Gastro 2025-initiativ.

For at sikre dansk gastronomis position i den absolutte superliga har regeringen og Dansk Folkeparti afsat 56,5 mio. kr. frem mod 2022 til at understøtte erhvervet. Pengene skal blandt andet bruges til et gastroakademi, hvor kokkene kan inspireres og videndele med kolleger og eksperter fra ind- og udland.

HORESTA glæder sig over den politiske opbakning til gastronomien.

”Det danske køkken er blevet verdenskendt og meget eftertragtet, men æren skal i dag tilskrives kokkene og få gastronomiske ildsjæle. Derfor glæder vi os nu over, at regeringen bakker op om Danmarks gastronomiske styrkeposition med Gastro 2025, så vi skaber de bedste forudsætninger for at udvikle på fremtidens talenter i erhvervet,” siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA, og fortsætter:

”Gastronomi er et af vores bedste kort, når det kommer til at tiltrække turister, og derfor er det vigtigt, at vi udvikler og værner om Danmarks position gennem investeringer i erhvervet og vores største talenter. Vi er inde i en gastronomisk guldalder, og den får uden tvivl et kæmpe boost med disse nye midler og dette politiske fokus,” siger HORESTAs direktør.

Foruden gastroakademiet er der afsat midler til markedsføring, internationale gastronomiske fremstød og videreførelsen af et gastronomisk rejsehold, som løfter lokale madoplevelserne for turister og lokale samt en pulje til projekter på tværs af de forskellige aktører, som vil fremme gastronomien i Danmark. 

Log ind