Hvordan finansierer man velfærd? Det gør man via velfungerende væksterhverv og sunde virksomheder. Men vækst kommer ikke af sig selv, lyder det fra HORESTAs adm. direktør Katia K. Østergaard. Hun mener, at hotel-, restaurant- og turismeerhvervet har potentiale til at vokse endnu mere, hvis man i højere grad prioriterer et globalt konkurrencedygtigt erhvervsliv fra politisk side.

”Der er brug for, at vi holder fokus på, hvordan vi giver erhvervet stærke rammevilkår, så vi kan klare os i den internationale konkurrence. For selvom vi har fremgang i turisterhvervet, er der mange lande omkring os, som klarer sig endnu bedre end Danmark”, siger Katia K. Østergaard.

De nyeste tal fra VisitDenmark fortæller, at turismen skaber 161.000 job i Danmark og en omsætning på 128 mia. kr. Desuden står erhvervet for 4,6 pct. af Danmarks samlede eksport.

”Den internationale turisme vokser, og skal vi have en større del af denne vækst, er man fra politisk side nødt til at se på, hvordan man styrker konkurrencekraften hos virksomhederne, så de kan fortsætte med at skabe både omsætning og beskæftigelse i hele Danmark”, lyder budskabet fra HORESTAs adm. direktør. Tilstrækkeligt med arbejdskraft er én af hovedudfordringerne, men også det høje omkostningsniveau bør der ses på.

Se videoen med Katia K. Østergaards budskaber til politikerne nedenfor:

Har du fået læst?

Asiatisk hotelkæde vil opføre luksushotel i Grønland

En malaysisk rigmand står bag planer om et 94 værelser stort luksushotel i fire etager i Grønlands hovedstad, Nuuk. Projektet om hotellet i centrum af Nuuk er netop sendt til offentlig høring. Hotellet skal ligge i den såkaldte Kolonihavnen i hjertet af den grønlandske hovedstad, skriver avisen Sermitsiaq på sin hjemmeside. Der er ikke noget om, hvornår hotellets kan åbne, fortæller Standby.dk.
Luksushotellet, der omfatter 94 værelser, restaurant, bar og lounge samt konference og mødefaciliterer samt fitness og spa, skal ligge for enden af Kolonihavnen.
Bag projektet står Berjaya Corporation Group of Companies, der ejer og driver luksushoteller rundt om i Asien og Stillehavsområdet.

SAS forventer et fald i rejselysten næste år

SAS forventer, at rejselysten bliver mindre næste år. Folk vil flyve lidt mindre, og det er medvirkende til, at man i SAS er forsigtig i sin prognose for 2020, selv om selskabet i sidste halvdel af 2019 har haft flere rejsende og har fået mere for billetterne, skriver Jyllands-Posten.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne