Hvordan finansierer man velfærd? Det gør man via velfungerende væksterhverv og sunde virksomheder. Men vækst kommer ikke af sig selv, lyder det fra HORESTAs adm. direktør Katia K. Østergaard. Hun mener, at hotel-, restaurant- og turismeerhvervet har potentiale til at vokse endnu mere, hvis man i højere grad prioriterer et globalt konkurrencedygtigt erhvervsliv fra politisk side.

”Der er brug for, at vi holder fokus på, hvordan vi giver erhvervet stærke rammevilkår, så vi kan klare os i den internationale konkurrence. For selvom vi har fremgang i turisterhvervet, er der mange lande omkring os, som klarer sig endnu bedre end Danmark”, siger Katia K. Østergaard.

De nyeste tal fra VisitDenmark fortæller, at turismen skaber 161.000 job i Danmark og en omsætning på 128 mia. kr. Desuden står erhvervet for 4,6 pct. af Danmarks samlede eksport.

”Den internationale turisme vokser, og skal vi have en større del af denne vækst, er man fra politisk side nødt til at se på, hvordan man styrker konkurrencekraften hos virksomhederne, så de kan fortsætte med at skabe både omsætning og beskæftigelse i hele Danmark”, lyder budskabet fra HORESTAs adm. direktør. Tilstrækkeligt med arbejdskraft er én af hovedudfordringerne, men også det høje omkostningsniveau bør der ses på.

Se videoen med Katia K. Østergaards budskaber til politikerne nedenfor:

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

Log ind