Hvordan finansierer man velfærd? Det gør man via velfungerende væksterhverv og sunde virksomheder. Men vækst kommer ikke af sig selv, lyder det fra HORESTAs adm. direktør Katia K. Østergaard. Hun mener, at hotel-, restaurant- og turismeerhvervet har potentiale til at vokse endnu mere, hvis man i højere grad prioriterer et globalt konkurrencedygtigt erhvervsliv fra politisk side.

”Der er brug for, at vi holder fokus på, hvordan vi giver erhvervet stærke rammevilkår, så vi kan klare os i den internationale konkurrence. For selvom vi har fremgang i turisterhvervet, er der mange lande omkring os, som klarer sig endnu bedre end Danmark”, siger Katia K. Østergaard.

De nyeste tal fra VisitDenmark fortæller, at turismen skaber 161.000 job i Danmark og en omsætning på 128 mia. kr. Desuden står erhvervet for 4,6 pct. af Danmarks samlede eksport.

”Den internationale turisme vokser, og skal vi have en større del af denne vækst, er man fra politisk side nødt til at se på, hvordan man styrker konkurrencekraften hos virksomhederne, så de kan fortsætte med at skabe både omsætning og beskæftigelse i hele Danmark”, lyder budskabet fra HORESTAs adm. direktør. Tilstrækkeligt med arbejdskraft er én af hovedudfordringerne, men også det høje omkostningsniveau bør der ses på.

Se videoen med Katia K. Østergaards budskaber til politikerne nedenfor:

Har du fået læst?

Airbnb lancerer dyrevenlig oplevelseskategori

Dyreoplevelser er mere end bare en selfie med en hund eller en kattevideo på nettet. Derfor vil Airbnb bringe dyr og mennesker tættere sammen med en ny kategori i deres oplevelsesunivers, skriver Skift.com.

Rejsende vil ikke være del af overturisme

Hvad kommer til at definere turismeerhvervet næste år? Booking.com har givet deres bud, og her nævner platformen ’rise of the second cities’ – altså øget fokus på de byer, som ligger i laget lige under hovedstader m.m.

Ny oplevelsespark bliver slaraffenland for naturelskere

På skuldrene af en mere og mere ophedet debat om bæredygtighed og ansvarlig adfærd, så de kommende generationer også kan nyde godt af naturen, åbner verdens første tema-, forlystelses- og oplevelsespark af sin art på det, der en gang var havbund og indtil for et par år siden blot var nogle flade marker uden for Ringkøbing på vejen mod Søndervig. Navnet på parken er Naturkraft, skriver EB.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne