HORESTA har i lang tid kritiseret, at udlændinge får udleveret et skattekort, før de har fået en arbejdstilladelse.

Det har skabt forvirring i mange af HORESTAs medlemsvirksomheder og i erhvervslivet generelt. Når en ny medarbejder er dukket op med et skattekort, har det forledt mange virksomheder til at tro, at så var arbejdstilladelsen også på plads.

Det viste sig i flere tilfælde ikke at være tilfældet, og det har kostet store bøder.

Nu lægger Socialdemokratiet op til at bytte rundt på rækkefølgen, så arbejdstilladelsen skal være på plads først, og det roste HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun fredag aften udtalte sig til TV-Avisen.

”Man får fjernet alle snubletrådene. Med andre ord er man sikker på, at hvis der er udstedt et skattekort, så har personen også en arbejdstilladelse,” sagde hun.

Som nævnt i fredags lægger Socialdemokratiet også op til at fratage personer muligheden for at drive forretning, hvis de bevidst snyder med ulovlig arbejdskraft.

Se hele indslaget her.

HORESTAs december: 24 ønsker på 24 dage

Følg med i HORESTAs julekalender 2023, hvor vi dag for dag fortæller, hvad politikerne kan gøre for at skabe bedre rammevilkår for hotel-, restaurant- og turisterhvervet

HORESTA: Sammenblanding af pærer og bananer

I et indlæg i Berlingske svarer HORESTAs adm. direktør på Justitsminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvads antydning om, at der er risiko for svenske bandekrigstilstande i Danmark, hvis vi åbner døren for mere international arbejdskraft.

Log ind