HORESTA har i lang tid kritiseret, at udlændinge får udleveret et skattekort, før de har fået en arbejdstilladelse.

Det har skabt forvirring i mange af HORESTAs medlemsvirksomheder og i erhvervslivet generelt. Når en ny medarbejder er dukket op med et skattekort, har det forledt mange virksomheder til at tro, at så var arbejdstilladelsen også på plads.

Det viste sig i flere tilfælde ikke at være tilfældet, og det har kostet store bøder.

Nu lægger Socialdemokratiet op til at bytte rundt på rækkefølgen, så arbejdstilladelsen skal være på plads først, og det roste HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun fredag aften udtalte sig til TV-Avisen.

”Man får fjernet alle snubletrådene. Med andre ord er man sikker på, at hvis der er udstedt et skattekort, så har personen også en arbejdstilladelse,” sagde hun.

Som nævnt i fredags lægger Socialdemokratiet også op til at fratage personer muligheden for at drive forretning, hvis de bevidst snyder med ulovlig arbejdskraft.

Se hele indslaget her.

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Få ansættelses-kontrakten på engelsk

Hotel-, restaurant- og turismeerhvervet er en international branche med medarbejdere fra mange forskellige nationer. Derfor er HORESTA og 3F nu blevet enige om en engelsk oversættelse af standardansættelseskontrakten til hovedoverenskomsten.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne