HORESTA har i lang tid kritiseret, at udlændinge får udleveret et skattekort, før de har fået en arbejdstilladelse.

Det har skabt forvirring i mange af HORESTAs medlemsvirksomheder og i erhvervslivet generelt. Når en ny medarbejder er dukket op med et skattekort, har det forledt mange virksomheder til at tro, at så var arbejdstilladelsen også på plads.

Det viste sig i flere tilfælde ikke at være tilfældet, og det har kostet store bøder.

Nu lægger Socialdemokratiet op til at bytte rundt på rækkefølgen, så arbejdstilladelsen skal være på plads først, og det roste HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun fredag aften udtalte sig til TV-Avisen.

”Man får fjernet alle snubletrådene. Med andre ord er man sikker på, at hvis der er udstedt et skattekort, så har personen også en arbejdstilladelse,” sagde hun.

Som nævnt i fredags lægger Socialdemokratiet også op til at fratage personer muligheden for at drive forretning, hvis de bevidst snyder med ulovlig arbejdskraft.

Se hele indslaget her.

Turismens Vækstråd: Bæredygtig turisme sker i fællesskab

Regeringen har høje ambitioner for den grønne omstilling i Danmark. I 2030 skal vi have nedbragt CO2-udledningen med 70 pct. Men hvordan får vi sikret en bæredygtig turismedagsorden, således at det bliver en fordel og ikke bliver en økonomisk byrde for det danske turisme- og oplevelseserhverv at bidrage til den grønne omstilling?

Beskyldning: Airbnb er gift for boligmarkedet

Huslejerne er rekordhøje, mens der kun bliver bygget nyt i beskedent omfang. I mange slesvig-holstenske regioner er boligmarkedet ekstremt anspændt. Samtidig eksploderer aktiviteterne med udlejningsplatforme som Airbnb, Wimdu eller 9flats, hvor private tilbyder udlejning af ferieboliger som alternativ til hoteller, skriver Jydske Vestkysten.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne