Danmark får en enorm brandingværdi ud af landets toprestauranter, og samtidig vokser erhvervets bredde med mange nye kvalitetsspisesteder. Hos HORESTA glæder man sig over erhvervets positive udvikling, men organisationen savner politiske visioner for, hvordan partierne vil styrke erhvervslivets rammevilkår – og herunder vilkårene for landets restauranter.

For den internationale restaurantomtale og det spændende udbud af spisesteder er med til at gøre Danmark til et attraktivt sted at bo og besøge. Og restauranterhvervet har sin del af æren for, at turismen i danmark er rundet 50 mio. turistovernatninger og en samlet omsætning på mere end 108 mia. kr.

”Der er ingen tvivl om, at restauranterhvervet har udviklet sig til en unik reklamesøjle for, hvad vi kan her i Danmark, og hvad man kan forvente, når man besøger landet. Det skaber beskæftigelse og vækst i hele landet, når restauranterne dækker op. Men der er brug for at sikre vækst i erhvervslivet, og særlig skal der gøres mere for at hjælpe restauranterhvervets virksomheder”, siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

Hun tilføjer, at det er små ting, der kan gøre forskellen på, om en restaurant ender året med røde eller sorte tal på bundlinjen. 

”Der er flere måder, hvorpå man fra politisk side kan styrke restauranterhvervet. På hotelmarkedet har man endelig fået en ligestilling af energiafgifterne til rumvarme med det øvrige erhverv, og her kunne man inddrage restauranterne også. Der er ingen grund til, at de skal betale mere i afgift end andre virksomheder. Og det samme gælder momsafløftning på erhvervsmæssige restaurantbesøg og morgenmad på hotelrestauranterne”, siger HORESTAs politiske direktør.

Hun mener også, at det er afgørende, at der bør ses på restauranternes adgang til udenlandsk arbejdskraft. Restauranterne helt store udfordring er nemlig at skaffe den nødvendige arbejdskraft til at drive deres virksomheder.

For yderligere information kontakt:

Nu kommer robotterne til McDonalds

Fastfood-giganten McDonalds er tirsdag blevet enig med tech-virksomheden Apprente om en overtagelse. Det skriver CNBC, skriver Finans.dk.

Plads til private udlejere: Flere dage til Airbnb-udlejning i Herning

Med Airbnb benytter flere og flere sig af muligheden for at udleje deres private bolig - således også i Herning. Hidtil har det været tilladt i op til 70 dage om året, men med den nye såkaldte Airbnb-lov gav Folketinget denne sommer mulighed for at sætte tallet op til 100, skriver Herning Folkeblad.

Restaurantkæde får medhold i principiel sag

I februar beskrev Fødevarestyrelsens kontrollanter, hvordan medarbejderne hos Bone’s tog den salat, der ikke var blevet spist fra buffeten ved lukketid, og kørte det på køl om aftenen. Dagen efter gennemgik alle produkter en kritisk kontrol på udseende, konsistens, lugt og smag – og var alt fortsat frisk, blev produkt anvendt med andre friske produkter. Det skriver BT.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne