Danmark får en enorm brandingværdi ud af landets toprestauranter, og samtidig vokser erhvervets bredde med mange nye kvalitetsspisesteder. Hos HORESTA glæder man sig over erhvervets positive udvikling, men organisationen savner politiske visioner for, hvordan partierne vil styrke erhvervslivets rammevilkår – og herunder vilkårene for landets restauranter.

For den internationale restaurantomtale og det spændende udbud af spisesteder er med til at gøre Danmark til et attraktivt sted at bo og besøge. Og restauranterhvervet har sin del af æren for, at turismen i danmark er rundet 50 mio. turistovernatninger og en samlet omsætning på mere end 108 mia. kr.

”Der er ingen tvivl om, at restauranterhvervet har udviklet sig til en unik reklamesøjle for, hvad vi kan her i Danmark, og hvad man kan forvente, når man besøger landet. Det skaber beskæftigelse og vækst i hele landet, når restauranterne dækker op. Men der er brug for at sikre vækst i erhvervslivet, og særlig skal der gøres mere for at hjælpe restauranterhvervets virksomheder”, siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

Hun tilføjer, at det er små ting, der kan gøre forskellen på, om en restaurant ender året med røde eller sorte tal på bundlinjen. 

”Der er flere måder, hvorpå man fra politisk side kan styrke restauranterhvervet. På hotelmarkedet har man endelig fået en ligestilling af energiafgifterne til rumvarme med det øvrige erhverv, og her kunne man inddrage restauranterne også. Der er ingen grund til, at de skal betale mere i afgift end andre virksomheder. Og det samme gælder momsafløftning på erhvervsmæssige restaurantbesøg og morgenmad på hotelrestauranterne”, siger HORESTAs politiske direktør.

Hun mener også, at det er afgørende, at der bør ses på restauranternes adgang til udenlandsk arbejdskraft. Restauranterne helt store udfordring er nemlig at skaffe den nødvendige arbejdskraft til at drive deres virksomheder.

For yderligere information kontakt:

Restauranter omsætter for over en kvart milliard gennem udbringningstjeneste

Takeaway-industrien vokser i Danmark. Det mærker man hos Wolt. Virksomheden kan nu offentliggøre, at der det seneste år er genereret omsætning for en kvart milliard hos de københavnske restauranter via Wolts app. Det sker kun to et halvt år efter, den finske virksomhed etablerede sig i Danmark, og i dag benytter mere end 600 danske restauranter sig af Wolts app til madudbringning.

Airbnb er kommet under fornyet pres på begge sider af Atlanten

I Canada har bystyret i Toronto efter næsten to års vundet rettens ord for at de vedtagne stramninger af regler for privat korttidsudlejning af helårsbolig er lovlige. De nye regler fastsætter at udlejer skal registrere boligen, hvor værelser udlejes, at udlejer skal være bosiddende i boligen, hvor private værelser udlejes, samt at der ikke må udlejes flere end tre værelser ad gangen. Det skriver The Guardian.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne