”Send mere arbejdskraft”.

Sådan lyder det vigtigste budskab fra hotel-, restaurant- og turisterhvervet op til EU-parlamentsvalget, og budskabet bliver sendt til politikerne flere steder i Europa i disse dage.

Senest i går på Christiansborg, hvor HORESTA i samarbejde med de fire andre erhvervsorganisationer i samarbejdet ”5 Styrker” rejste problematikken over for ni af kandidaterne til valget – heraf flere spidskandidater – på et valgmøde.

Udover HORESTA består 5 Styrker af Landbrug & Fødevarer, Danske Rederier, Dansk Energi og Lægemiddelindustrien i Danmark.

(artiklen fortsætter under billedet)

Direktørerne for de fem organisationer var på skift i debat med EU-kandidaterne, og HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, brugte anledningen til at fortælle om de vækstudfordringer, det giver for hotel- og restauranterhvervet både i Danmark og resten af Europa, at der er mangel på arbejdskraft. Hun opfordrede derfor til, at man fra politisk hold sætter alt ind på at løse problematikken. Alternativt går Europa glip af oplagte vækstmuligheder.

For få dagen siden var mangel på kvalificeret arbejdskraft også et af temaerne, da HOTRECs danske formand, Jens Zimmer Christensen, præsenterede den europæiske hotel- og restaurantorganisations ønsker til det nye EU-parlament. Det skete på et møde i Grækenland.

HOTREC repræsenterer to millioner virksomheder i 30 lande.

Blandt de øvrige emner, HOTREC arbejder for er en regulering af Airbnb-området og færre fælles politikker på ernæringsområdet.

Har du fået læst?

Turismens Vækstråd: Bæredygtig turisme sker i fællesskab

Regeringen har høje ambitioner for den grønne omstilling i Danmark. I 2030 skal vi have nedbragt CO2-udledningen med 70 pct. Men hvordan får vi sikret en bæredygtig turismedagsorden, således at det bliver en fordel og ikke bliver en økonomisk byrde for det danske turisme- og oplevelseserhverv at bidrage til den grønne omstilling?

Beskyldning: Airbnb er gift for boligmarkedet

Huslejerne er rekordhøje, mens der kun bliver bygget nyt i beskedent omfang. I mange slesvig-holstenske regioner er boligmarkedet ekstremt anspændt. Samtidig eksploderer aktiviteterne med udlejningsplatforme som Airbnb, Wimdu eller 9flats, hvor private tilbyder udlejning af ferieboliger som alternativ til hoteller, skriver Jydske Vestkysten.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne