”Send mere arbejdskraft”.

Sådan lyder det vigtigste budskab fra hotel-, restaurant- og turisterhvervet op til EU-parlamentsvalget, og budskabet bliver sendt til politikerne flere steder i Europa i disse dage.

Senest i går på Christiansborg, hvor HORESTA i samarbejde med de fire andre erhvervsorganisationer i samarbejdet ”5 Styrker” rejste problematikken over for ni af kandidaterne til valget – heraf flere spidskandidater – på et valgmøde.

Udover HORESTA består 5 Styrker af Landbrug & Fødevarer, Danske Rederier, Dansk Energi og Lægemiddelindustrien i Danmark.

(artiklen fortsætter under billedet)

Direktørerne for de fem organisationer var på skift i debat med EU-kandidaterne, og HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, brugte anledningen til at fortælle om de vækstudfordringer, det giver for hotel- og restauranterhvervet både i Danmark og resten af Europa, at der er mangel på arbejdskraft. Hun opfordrede derfor til, at man fra politisk hold sætter alt ind på at løse problematikken. Alternativt går Europa glip af oplagte vækstmuligheder.

For få dagen siden var mangel på kvalificeret arbejdskraft også et af temaerne, da HOTRECs danske formand, Jens Zimmer Christensen, præsenterede den europæiske hotel- og restaurantorganisations ønsker til det nye EU-parlament. Det skete på et møde i Grækenland.

HOTREC repræsenterer to millioner virksomheder i 30 lande.

Blandt de øvrige emner, HOTREC arbejder for er en regulering af Airbnb-området og færre fælles politikker på ernæringsområdet.

Har du fået læst?

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne