”Send mere arbejdskraft”.

Sådan lyder det vigtigste budskab fra hotel-, restaurant- og turisterhvervet op til EU-parlamentsvalget, og budskabet bliver sendt til politikerne flere steder i Europa i disse dage.

Senest i går på Christiansborg, hvor HORESTA i samarbejde med de fire andre erhvervsorganisationer i samarbejdet ”5 Styrker” rejste problematikken over for ni af kandidaterne til valget – heraf flere spidskandidater – på et valgmøde.

Udover HORESTA består 5 Styrker af Landbrug & Fødevarer, Danske Rederier, Dansk Energi og Lægemiddelindustrien i Danmark.

(artiklen fortsætter under billedet)

Direktørerne for de fem organisationer var på skift i debat med EU-kandidaterne, og HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, brugte anledningen til at fortælle om de vækstudfordringer, det giver for hotel- og restauranterhvervet både i Danmark og resten af Europa, at der er mangel på arbejdskraft. Hun opfordrede derfor til, at man fra politisk hold sætter alt ind på at løse problematikken. Alternativt går Europa glip af oplagte vækstmuligheder.

For få dagen siden var mangel på kvalificeret arbejdskraft også et af temaerne, da HOTRECs danske formand, Jens Zimmer Christensen, præsenterede den europæiske hotel- og restaurantorganisations ønsker til det nye EU-parlament. Det skete på et møde i Grækenland.

HOTREC repræsenterer to millioner virksomheder i 30 lande.

Blandt de øvrige emner, HOTREC arbejder for er en regulering af Airbnb-området og færre fælles politikker på ernæringsområdet.

Har du fået læst?

Fleksjobbere uddannes til turisme-erhvervet

Turismebranchen her i kommunen har et kæmpestort problem: Hvordan sikrer man tilstrækkelig arbejdskraft til, at væksten i erhvervet kan fortsætte? Et nyt pilotprojekt viser, at i alt fald en del af behovet kan dækkes af mennesker, der ellers befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Siden januar 2018 har 29 udsatte ledige været tilknyttet et forløb på Huset Venture, der skal ruste dem til at job i turismeerhvervet, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Stor interesse for hotelarbejde på Lolland

Personalet på måtte finde flere stole frem, da der tirsdag formiddag var informationsmøde på Bandholm Hotel for personer, som ønsker arbejde på det lollandske luksushotel. Det skriver Folketidende.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne