Af Jens Zimmer Christensen, Formand, HORESTA

Statsministeren har skudt valgkampen i gang. Fire uger, hvor ”bæredygtighed”, ”sundhed”, ”pension” og ”udlændinge” med stor sandsynlighed vil trække de fleste overskrifter og gule bjælker.

Det er alt sammen meget vigtige emner, men vigtigst af alt er, hvordan vi som samfund skaber grundlaget for at sikre fremtidens velfærd. Det gør vi nemlig ikke ved at bruge al krudtet på at tale værdipolitik og på at diskutere, hvordan skattekronerne skal fordeles.

Kræfterne skal i høj grad også koncentreres om udviklingen af dansk erhvervsliv, som skaber hele grundlaget for velstanden i vores land. Uden konkurrencedygtige rammevilkår og tilstrækkelig adgang til arbejdskraft for landets virksomheder, kan vi nemlig se i vejviseren efter vækst og velstand, sundhed og pension i fremtiden.

FV19 HORESTA blog

Vores stemme går derfor til de partier, som tager denne arbejdsopgave på sig og tager den alvorligt. De partier, som ikke forfalder til at løbe efter en folkestemning, men som tør melde klart ud, at temaer som skatte- og afgiftsniveau, reformer, arbejdskraft, produktivitet, vækst og konkurrencedygtighed skal øverst på dagsordenen.

Vi skal med andre ord bruge flere kræfter på at diskutere, hvordan kagen bliver større, frem for hvem der skal have det største stykke.

 

Har du fået læst?

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Ny lovgivning: Må virksomheden afvise handicappede?

Der er vedtaget en ny lov om forskelsbehandling på grund af handicap. Loven bliver også omtalt som et ”diskriminationsforbud mod handicappede”, og den betyder blandt andet, at mennesker med handicap for eksempel ikke længere kan blive afvist fra en cafe eller restaurant med henvisning til deres handicap.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne