Af Jens Zimmer Christensen, Formand, HORESTA

Statsministeren har skudt valgkampen i gang. Fire uger, hvor ”bæredygtighed”, ”sundhed”, ”pension” og ”udlændinge” med stor sandsynlighed vil trække de fleste overskrifter og gule bjælker.

Det er alt sammen meget vigtige emner, men vigtigst af alt er, hvordan vi som samfund skaber grundlaget for at sikre fremtidens velfærd. Det gør vi nemlig ikke ved at bruge al krudtet på at tale værdipolitik og på at diskutere, hvordan skattekronerne skal fordeles.

Kræfterne skal i høj grad også koncentreres om udviklingen af dansk erhvervsliv, som skaber hele grundlaget for velstanden i vores land. Uden konkurrencedygtige rammevilkår og tilstrækkelig adgang til arbejdskraft for landets virksomheder, kan vi nemlig se i vejviseren efter vækst og velstand, sundhed og pension i fremtiden.

Vores stemme går derfor til de partier, som tager denne arbejdsopgave på sig og tager den alvorligt. De partier, som ikke forfalder til at løbe efter en folkestemning, men som tør melde klart ud, at temaer som skatte- og afgiftsniveau, reformer, arbejdskraft, produktivitet, vækst og konkurrencedygtighed skal øverst på dagsordenen.

Vi skal med andre ord bruge flere kræfter på at diskutere, hvordan kagen bliver større, frem for hvem der skal have det største stykke.

 

Kontantpligt driller forlystelsesparker: ”Vi vil bare gerne have lidt fleksibilitet”

De kolde kontanter er en varm kartoffel. I hvert fald når det handler om erhvervslivets pligt til at modtage dem. Debatten om retten til at sige nej til kontanter har raset længe, og nu presser også forlystelsesparker og koncertsteder på for at få blødt op omkring den lovgivning, der forpligter alle salgssteder til at tage imod kontanter, skriver Turistmonitor.dk.

Log ind