Af Jens Zimmer Christensen, Formand, HORESTA

Statsministeren har skudt valgkampen i gang. Fire uger, hvor ”bæredygtighed”, ”sundhed”, ”pension” og ”udlændinge” med stor sandsynlighed vil trække de fleste overskrifter og gule bjælker.

Det er alt sammen meget vigtige emner, men vigtigst af alt er, hvordan vi som samfund skaber grundlaget for at sikre fremtidens velfærd. Det gør vi nemlig ikke ved at bruge al krudtet på at tale værdipolitik og på at diskutere, hvordan skattekronerne skal fordeles.

Kræfterne skal i høj grad også koncentreres om udviklingen af dansk erhvervsliv, som skaber hele grundlaget for velstanden i vores land. Uden konkurrencedygtige rammevilkår og tilstrækkelig adgang til arbejdskraft for landets virksomheder, kan vi nemlig se i vejviseren efter vækst og velstand, sundhed og pension i fremtiden.

FV19 HORESTA blog

Vores stemme går derfor til de partier, som tager denne arbejdsopgave på sig og tager den alvorligt. De partier, som ikke forfalder til at løbe efter en folkestemning, men som tør melde klart ud, at temaer som skatte- og afgiftsniveau, reformer, arbejdskraft, produktivitet, vækst og konkurrencedygtighed skal øverst på dagsordenen.

Vi skal med andre ord bruge flere kræfter på at diskutere, hvordan kagen bliver større, frem for hvem der skal have det største stykke.

 

Har du fået læst?

Turismens Vækstråd: Bæredygtig turisme sker i fællesskab

Regeringen har høje ambitioner for den grønne omstilling i Danmark. I 2030 skal vi have nedbragt CO2-udledningen med 70 pct. Men hvordan får vi sikret en bæredygtig turismedagsorden, således at det bliver en fordel og ikke bliver en økonomisk byrde for det danske turisme- og oplevelseserhverv at bidrage til den grønne omstilling?

Beskyldning: Airbnb er gift for boligmarkedet

Huslejerne er rekordhøje, mens der kun bliver bygget nyt i beskedent omfang. I mange slesvig-holstenske regioner er boligmarkedet ekstremt anspændt. Samtidig eksploderer aktiviteterne med udlejningsplatforme som Airbnb, Wimdu eller 9flats, hvor private tilbyder udlejning af ferieboliger som alternativ til hoteller, skriver Jydske Vestkysten.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne