HORESTA, Esbjerg, Tønder, Varde og Kolding har i foråret gennemført et tjenerforløb for ledige i samarbejde med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR).

Der deltog 17 ledige med følgende resultat:

  • 6 borgere er gået i ordinær beskæftigelse
  • 6 borgere er gået i ordinær uddannelse
  • 4 borgere er i virksomhedspraktik eller løntilskud
  • 1 borger er påbegyndt EGU

Styrelsen for Arbejdsmarked og rekruttering (STAR) er så begejstret for resultatet, at man vil udbrede konceptet til det øvrige Danmark. Det glæder HORESTAs regionschef Jesper Bengtson.

”Med tjenerprojektet har vi formået at introducere nye medarbejdere til vores erhverv og uddannelser, og det er utrolig vigtigt i en tid, hvor virksomhedernes største udfordring er mangel på arbejdskraft. Derfor glæder det os også, at man nu vil se på mulighederne for at sprede indsatsen ud til resten af landet”, siger Jesper Bengtson.

HORESTA vil gøre fritidsjobs mere tilgængelige

Det skal være nemmere for de danske virksomheder at tiltrække helt unge medarbejdere, og samtidig skal de i fremtiden kunne varetage flere opgaver. Det mener HORESTA, som kommer med en række opfordringer til regeringen i et nyt politisk udspil.

HORESTA: Sådan får vi flere unge i fritidsjob

Regeringen har bebudet, at den vil præsentere et udspil til, hvordan vi får flere unge til at tage et fritidsjob. Derfor har HORESTA udarbejdet 7 konkrete forslag til, hvordan det kan gøres.

Log ind