Danskerne og turister glædede sig over det fantastiske sommervejr i 2018, men for mange restauranter var vejret ikke godt for regnskaberne. Det er til trods for, at erhvervets samlede omsætning voksede med 4,2 pct. i 2018, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Faktisk trak sommeren året op med en vækstrate på 6,4 pct. i juni, juli og august.

En del af forklaringen fra HORESTA lyder, at flere virksomheder skal deles om ’kagen’.

”Mange restaurantvirksomheder har talt om en vanskelig sommer i 2018, så det er tænkeligt, at sommervejret har tilgodeset nogle bestemte segmenter på bekostning af andre. Dem der har formået at forene mad og solskin har formentlig haft en stor fordel”, siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.

Omsætningen i 2018 lå højere i alle måneder end i 2017 på nær i oktober. Med en omsætning på næsten 4,3 mia. kr. blev juni den bedste måned på året.

De mest stille måneder var i januar og februar, hvor omsætningen i branchens virksomheder lå på lige over 3 mia. kr.

Dette omsætningsniveau i lavsæsonen viser dog meget godt udviklingen i erhvervet, lyder det fra Jonas Kjær.

”Der er stadig stor forskel på høj- og lavsæson i restauranterhvervet, men sammenligner man med branchen for fem år siden, så omsatte virksomhederne i de travleste måneder kun for en smule mere, end det var tilfældet i de mest stille måneder i 2018. Det siger noget om den udvikling og omsætningsvækst, der har været i erhvervet over en kort årrække”, siger cheføkonomen.

For yderligere information kontakt:

Svensk musik-restaurant har indtaget København

Nu er der åbnet en helt særlig svensk restaurant midt i København ved navn Perssons Mat & Musik, skriver MigOgKbh.dk.
Svenskeren bag hedder Peter Persson og er tidligere musical performer.

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt beløbskokke

Sushikæden Letz Sushi er flere gange blevet kontaktet af kinesiske kokke i Danmark, der vil gerne ansættes på beløbsordningen, skriver Fagbladet 3F. Men kæden betaler normalt en sushikok 26-27.000 kroner om måneden. Beløbsordningen kræver en løn på 35.582 kroner om måneden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne