Endelig er den længe ventede Airbnb-aftale trådt i kraft. Den sikrer blandt andet skatteindberetning fra udlejerne, og det roste HORESTAs adm. direktør på DR P4 København.

Reguleringen indeholder også et udlejningsloft på 70 dage om året, som kommunerne dog kan hæve til 100. Denne del rummer dog et smuthul for udlejerne, fortæller HORESTAs direktør.

”Loftet gælder kun udlejning af hele boligen og ikke udlejning af værelser. Det betyder, at der faktisk ikke er en begrænsning, hvis du lejer et eller to værelser ud”, siger Katia K. Østergaard.

Med den nye model får Skattestyrelsen tallene til kontrol, men udlejerne skal fortsat indberette udlejningen af boligen i år og næste år. Fra 2021 bliver lejeindtægterne overført direkte til selvangivelsen.

Det er ikke tilstrækkeligt, siger Katia K. Østergaard:

”Vi ønsker en generel registrering af de personer, der korttidsudlejer via Airbnb og lignende tjenester. Der er stadig mange platforme for privatudlejning og et stort marked, som myndighederne ikke har en jordisk chance for at foretage kontrol af”.

Kontantpligt driller forlystelsesparker: ”Vi vil bare gerne have lidt fleksibilitet”

De kolde kontanter er en varm kartoffel. I hvert fald når det handler om erhvervslivets pligt til at modtage dem. Debatten om retten til at sige nej til kontanter har raset længe, og nu presser også forlystelsesparker og koncertsteder på for at få blødt op omkring den lovgivning, der forpligter alle salgssteder til at tage imod kontanter, skriver Turistmonitor.dk.

Log ind