Endelig er den længe ventede Airbnb-aftale trådt i kraft. Den sikrer blandt andet skatteindberetning fra udlejerne, og det roste HORESTAs adm. direktør på DR P4 København.

Reguleringen indeholder også et udlejningsloft på 70 dage om året, som kommunerne dog kan hæve til 100. Denne del rummer dog et smuthul for udlejerne, fortæller HORESTAs direktør.

”Loftet gælder kun udlejning af hele boligen og ikke udlejning af værelser. Det betyder, at der faktisk ikke er en begrænsning, hvis du lejer et eller to værelser ud”, siger Katia K. Østergaard.

Med den nye model får Skattestyrelsen tallene til kontrol, men udlejerne skal fortsat indberette udlejningen af boligen i år og næste år. Fra 2021 bliver lejeindtægterne overført direkte til selvangivelsen.

Det er ikke tilstrækkeligt, siger Katia K. Østergaard:

”Vi ønsker en generel registrering af de personer, der korttidsudlejer via Airbnb og lignende tjenester. Der er stadig mange platforme for privatudlejning og et stort marked, som myndighederne ikke har en jordisk chance for at foretage kontrol af”.

Politisk plan: Alle turistbusser skal ud af København

Først skal de ud af Indre By, og senere skal de måske også ud af Vesterbro og Østerbro. To partier og to borgmestre i København har fået nok af de mange turistbusser med amerikanere, kinesere, italienere og andet godtfolk, der er kommet langvejs fra for at drikke øl i Nyhavn, se Den lille Havfrue og hænge ud på Strøget, skriver Berlingske.

Blog: Tak for invitationen, Mette Frederiksen

Statsminister Mette Frederiksen sendte tirsdag en bred invitation ud til et samarbejde om en grøn klimaplan til alle de store brancher, der har bragt landet frem. Herunder turisme- og oplevelseserhvervet. "Tak for invitationen, som vi meget gerne tager imod", siger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne