Endelig er den længe ventede Airbnb-aftale trådt i kraft. Den sikrer blandt andet skatteindberetning fra udlejerne, og det roste HORESTAs adm. direktør på DR P4 København.

Reguleringen indeholder også et udlejningsloft på 70 dage om året, som kommunerne dog kan hæve til 100. Denne del rummer dog et smuthul for udlejerne, fortæller HORESTAs direktør.

”Loftet gælder kun udlejning af hele boligen og ikke udlejning af værelser. Det betyder, at der faktisk ikke er en begrænsning, hvis du lejer et eller to værelser ud”, siger Katia K. Østergaard.

Med den nye model får Skattestyrelsen tallene til kontrol, men udlejerne skal fortsat indberette udlejningen af boligen i år og næste år. Fra 2021 bliver lejeindtægterne overført direkte til selvangivelsen.

Det er ikke tilstrækkeligt, siger Katia K. Østergaard:

”Vi ønsker en generel registrering af de personer, der korttidsudlejer via Airbnb og lignende tjenester. Der er stadig mange platforme for privatudlejning og et stort marked, som myndighederne ikke har en jordisk chance for at foretage kontrol af”.

Airbnb lancerer berømthedsoplevelser

Ved at lancere den nye Icons-kategori håber Airbnb at køre med på dette års store oplevelsestrend – og hvis den bliver relevant at tage platformen med ind i fremtiden.

Log ind