Endelig er den længe ventede Airbnb-aftale trådt i kraft. Den sikrer blandt andet skatteindberetning fra udlejerne, og det roste HORESTAs adm. direktør på DR P4 København.

Reguleringen indeholder også et udlejningsloft på 70 dage om året, som kommunerne dog kan hæve til 100. Denne del rummer dog et smuthul for udlejerne, fortæller HORESTAs direktør.

”Loftet gælder kun udlejning af hele boligen og ikke udlejning af værelser. Det betyder, at der faktisk ikke er en begrænsning, hvis du lejer et eller to værelser ud”, siger Katia K. Østergaard.

Med den nye model får Skattestyrelsen tallene til kontrol, men udlejerne skal fortsat indberette udlejningen af boligen i år og næste år. Fra 2021 bliver lejeindtægterne overført direkte til selvangivelsen.

Det er ikke tilstrækkeligt, siger Katia K. Østergaard:

”Vi ønsker en generel registrering af de personer, der korttidsudlejer via Airbnb og lignende tjenester. Der er stadig mange platforme for privatudlejning og et stort marked, som myndighederne ikke har en jordisk chance for at foretage kontrol af”.

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne