Danmark får flere og flere vegetarer, veganere og fleksitarer. Det viser en undersøgelse fra Coop Analyse og Dansk Vegetarisk Forening, som 1.524 personer har deltaget i.

Undersøgelsen dækker danskere mellem 15 og 74 år, og af dem spiser 2,4 procent helt vegetarisk. Blandt de unge på mellem 15 og 34 år er tallet 5,5 procent.

Tendensen påvirker danskernes indkøbsmønstre, men den påvirker også udbuddet af madoplevelser på restauranterne, fortæller HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch.

”Vi oplever både flere restauranter, der tilbyder vegetarretter, og flere egentlige vegetarrestauranter. Det er en generel udvikling over hele landet - og på alle typer af spisesteder og er et resultat af , at gæsterne efterspørger mere varieret og sund mad, og at restauranterne gerne hele tiden vil udvikle og eksperimentere med deres menuer”.

Undersøgelsen fra Coop Analyse viser desuden, at 9,6 procent af danskerne spiser overvejende vegetarisk, og blandt de 15-34-årige gælder det 13 procent – et tal, der er steget fra 3,8 procenti 2010 og 8,2 procent i 2017.

Kort over restauranter med grønt på menuen

Dansk Vegetarisk Forening har i øvrigt udarbejdet et kort over restauranter i Danmark med grønt på menuen. Det er gratis at komme med på kortet, hvis man

  • udenfor centrum af de store byer har et seriøst alternativ fast på menuen
  • i centrum af de store byer har adskillige seriøse alternativer fast på menuen. Pitabrød/falafel osv. er ikke nok

Vil I vide mere, kan I kontakte foreningen på [email protected].

Pssst: Husk  i øvrigt at sætte kryds i kalenderen ud for den 14. november, hvor HORESTA Årsdag sætter fokus på bæredygtighed i branchen.

Har du styr på GDPR?

HORESTA tilbyder, sammen med samarbejdspartneren Lexoforms, en fysisk workshop, hvor du arbejder med GDPR-dokumentationen for din egen virksomhed.

Log ind