Danmark er i de senere år blevet kendt som et gourmet-land med en stribe prisvindende restauranter.

Om det er restauranterne, der lokker hongkongere til, skal være usagt, men turisterne fra den særlige administrative region i Kina lægger i snit mere end nogen andre på restauranterne. Datakørsler hos Nets viser, at restaurantgæster fra Hongkong bruger 412 kr., når de betaler med kort på et spisested.

"Noget tyder på, at turisterne fra Hongkong lægger vægt på et godt måltid, når de besøger Danmark. Umiddelbart lyder tallet måske lavt, men det skal tages med, at køb af eksempelvis en enkelt kop kaffe på et spisested også tæller med og dermed trækker gennemsnittet noget ned", fortæller pressechef Søren Winge fra Nets.

Tallet for Hongkong er i øjnefaldende sammenlignet med turister fra det øvrige Kina, hvor den gennemsnitlige transaktion på danske spisesteder ligger på 237 kr., 42 procent under en transaktion på et kort udstedt i Hongkong.

"Helt generelt ser vi et mønster, hvor asiatiske turister har et højt forbrug, når de har taget den lange rejse til Danmark. De dominerer top-10 over de turister, som bruger flest penge per transaktion, men når det specifikt kommer til besøg på restauranter klemmer blandt andre franskmænd og belgiere sig foran flere af dem", siger Søren Winge.

Nets’ data er baseret på gennemsnitlige korttransaktioner, og tallene kan derfor ikke konkludere, om nogen turister, har mange mindre transaktioner, mens andre grupper kan have få store.

"Man skal selvfølgelig altid tage sådanne tal med forbehold, men det er helt sikkert en god indikator for, hvor højt et forbrug turister fra forskellige lande har", forklarer Søren Winge.

Tallene er baseret på data for hele 2018.

Turisters gennemsnitlige kortforbrug på restauranter

1) Hongkong (SAR Kina), 412 kr.

2) Luxembourg, 361 kr.

3) Singapore, 353 kr.

4) Schweiz, 321 kr.

5) Forenede Arabiske Emirater, 289 kr.

6) USA, 274 kr.

7) Belgien, 269 kr.

8) Storbritannien, 256 kr.

9) Rusland, 248 kr.

10) Frankrig, 247 kr.

(Land er baseret på, hvilket land kortet er udstedt i)

Som medlem af HORESTA kan I få glæde af en attraktiv betalingskortsaftale med Nets, der omfatter otte af de mest populære kreditkort. Det betyder, at I til yderst favorable priser er klar til at tage imod dine gæsters betalingskort. Læs mere om medlemsfordelen her.

Video: ”Det har været en bragende succes”

Til HORESTA Hotel Insights var Core Hospitality inviteret til at holde oplæg om de to hoteller Residence Inn by Marriott og Fairfield by Marriott i Nordhavn, som de er operatør for, og som indtil videre har været en stor succes.

Log ind