TV2/Lorry bragte mandag aften historien om, at Zleep Hotel på Vesterbro har været udsat for tre røverier på bare en måned. Sammen med HORESTA forsøger man nu at få politikerne til at give dem lov til at sløjfe kontantbetaling.

”Det er jo helt forfærdeligt. Vi ønsker ikke, at vores personale skal komme på arbejde og føle sig utrygge. Og det er årsagen til, at vi råber vagt i gevær nu,” sagde Peter Haaber, direktør for hotelkæden Zleep Hotels.

Se: TV2/Lorry: Hotel: 3 røverier på en måned

På Christiansborg er der ingen partier, som fortalere for at lade erhvervsdrivende sløjfe kontanterne. Men flere partier erklærer sig parat til at ændre reglerne på baggrund af Zleep Hotels historie, så røveriplagede hoteller konsekvent skal kunne afvise kontant betaling. Herunder erhvervsminister Rasmus Jarlov, som nu går ind i sagen.

HORESTA, har længe ønsket mulighed for kontantfri betaling for både hoteller og restauranter.

”Det er mig helt ubegribeligt, at hensynet til de meget få borgere, der ikke ønsker at betale med andet end kontanter, er større, end til de medarbejdere, der hver dag går på arbejde, og desværre er udsat for fare, fordi de håndterer kontanter,” siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i hotellernes brancheorganisation, HORESTA.

Har du styr på GDPR?

HORESTA tilbyder, sammen med samarbejdspartneren Lexoforms, en fysisk workshop, hvor du arbejder med GDPR-dokumentationen for din egen virksomhed.

Log ind