Airbnb og VisitAarhus har indgået et samarbejde om markedsføringen af turismen i den jyske hovedstad. HORESTA har længe efterlyst, at Airbnb kom på banen med økonomisk opbakning som den store aktør, de er, ligesom det etablerede overnatningserhverv gør til destinationsselskaber rundt om i hele landet. Fra hotelerhvervets side håber man nu, at Airbnb vil gøre det samme i de øvrige destinationsselskaber.

HORESTA understreger dog, at der fortsat er et stort arbejde med at få reguleret platformen og den private udlejning, som i dag udgør en unfair konkurrence for hotellerne.

”Det politiske lovforslag for reguleringen af den private udlejning, som er på bordet lige nu, kan vi slet ikke genkende fra sommerens politiske aftale. Politikerne vil ikke lægge et loft på udlejningen af værelser men kun hele boligen, og derfor kan private fortsætte med at lave forretningslignende udlejning”, siger HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch Andersen.

Hun kritiserer også den kontrolpakke, som er blevet vedtaget.

”Man kan jo sige sig selv, at 5 mio. kr. på ingen måde rækker til at kontrollere den private udlejning i 98 kommuner. Man er nødt til at tage den private udlejning langt mere seriøst, for den unfair konkurrence i forhold til hoteller, kro og vandrerhjem rammer i hele landet. Og det er disse etablerede virksomheder, der skaber vækst og arbejdspladser samt skattekroner i statskassen”, lyder det fra Kirsten Munch.

HORESTA så gerne, at der blev et krav om, at korttidsudlejerne skal registrere sig som udlejere, at myndighederne får flere beføjelser og ressourcer, og at indberetning af lejeindtægter fra formidlingsplatforme skal følges af indberetning af antal udlejningsdage, så der automatisk sættes en stopper for udlejning, når loftet for tilladte dage nås.

Kirsten Munch Andersens opfordring til politikerne er således klar.

”Det lovforslag, der ligger på bordet lige nu, er ikke godt nok. Der er behov for, at man går tilbage til forhandlingsbordet og adresserer de store udfordringer, der er forbundet med den massive private udlejning, der finder sted. Det skader hotelerhvervet, men det skader også jobskabelsen og væksten i hele samfundet”, afslutter HORESTAs politiske direktør.

Se indslaget fra TV Avisen med Kirsten Munch her.

Airbnb lancerer berømthedsoplevelser

Ved at lancere den nye Icons-kategori håber Airbnb at køre med på dette års store oplevelsestrend – og hvis den bliver relevant at tage platformen med ind i fremtiden.

Log ind