Selv om der meget snart kommer et fast loft over, hvor meget man må korttidsudleje sin bolig, får det ikke nogen praktisk betydning i virkeligheden.

Grænsen kommer nemlig kun til at gælde for udlejning af hele boligen og ikke enkeltværelser. Med andre ord kan man udleje sin bolig som enkeltværelser, når man har opbrugt de tilladte dage, og det møder kritik fra hotellernes organisation, HORESTA.

”Konsekvensen er, at loftet over antal udlejningsdage reelt ikke får nogen betydning, og det er dybt problematisk”, siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

I det såkaldte Airbnb-forlig, som blev indgået før sommerferien, står der, at der indføres et loft på 30 dage for korttidsudlejning. Hvis man udlejer via en formidler eller en platform, der indberetter til SKAT, så kan man dog gøre det i 70 dage. Dette kommer af, at Airbnb har indgået en aftale med staten om at indberette alle udlejernes indtægter til SKAT. Og her er de ekstra udlejningsdage en belønning for Airbnbs indberetningsaftale med staten.

Henover efteråret er der arbejdet på at udforme et egentligt lovforslag, og det er i den proces, at udlejning af enkeltværelser er blevet undtaget.

”Konsekvensen er jo, at dette marked forbliver et ukontrollabelt vilde vesten, for det bliver umuligt at se forskel på, om der udlejes et værelse eller en hel lejlighed. Vi forstår simpelthen ikke, hvordan man kan finde på at lave den slags undtagelser”, siger Kirsten Munch.

HORESTA har taget kontakt til ordførerne for de politiske partier og til ministeren for at gøre opmærksom på problemerne i lovforslaget.

Hør Kirsten Munch Andersen på P4 København om den nye lovgivning her (fra 1:16).

For yderligere information kontakt:

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Grønne løsninger: HORESTA deltager i regeringens klimapartnerskaber

Danmark skal tage internationalt lederskab for den grønne omstilling. Og gøre det på en måde, som understøtter job, velfærd, eksport og konkurrenceevne. Sådan lyder regeringens ambition på miljøområdet. HORESTA deltager i regeringens klimapartnerskaber, der i dag skydes i gang på Marienborg.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne