I dag bor 1 ud af 20 danskere bor uden for landets grænser - bragt dertil på grund af alt fra karriere, studier eller kærlighed. Deres bankende hjerte for hjemlandet og deres ønske og vilje til at gøre en indsats for danske interesser bliver slet ikke udnyttet godt nok i dag, men det skal der nu gøres noget ved.

Statsminister Løkke Rasmussen får i dag overrakt syv anbefalinger til, hvordan vi bedre kan bringe de udlandsdanskere i spil, som gerne vil give en hjælpende Dannebrogs-hånd. Bag anbefalingerne står en task force, som er blevet nedsat af Copenhagen Capacity, Udenrigsministeriet og Danes Worldwide, og HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, har som medlem af task forcen været med til at formulere anbefalingerne:

”Der er uden tvivl en stor, uudnyttet ressource i at få aktiveret de mere end 250.000 danskere, som bor i udlandet, og som oftest føler sig næsten endnu mere danske end os danskere, der bor herhjemme. Inden for turismen ved vi, at intet virker stærkere end anbefalinger fra gode venner og familie, når man skal vælge sit rejsemål. Derfor kan det få stor betydning, hvis vi får klædt nogle af de globale danskere på til at kunne fortælle om vores fantastiske strande, spændende storbyoplevelser, vores gastronomi, design og alt det andet, vi kan byde på”, siger hun.

”Ikke mindst også når vi skal tiltrække de store kongresser og events, er det en kæmpe fordel at have ambassadører, som kan tale Danmarks interesser i de relevante fora og netværk, de måtte befinde sig i rundt omkring i verden”.

De syv anbefalinger lyder sådan:

  • Etabler en ny forening - Diaspora Denmark - med ansvar for at effektuere Danmarks diaspora-indsats
  • Etabler en digital platform til at understøtte Danmarks diaspora-indsats
  • Klæd den danske diaspora på til at formidle fortællingen om det moderne Danmark internationalt
  • Engager den danske diaspora til at øge talenttiltrækning
  • Hjælp danske virksomheder med at få adgang til diasporaens viden og netværk, som kan øge deres vækst, internationalisering og eksportpotentiale
  • Afsæt nye ressourcer til aktiviteter hos de danske repræsentationer og organisationer, der kan understøtte og styrke diaspora-indsatsen lokalt
  • Mindsk barrierer som danske medborgere i udlandet oplever i tilknytningen til Danmark

København går videre med turismeafgift

Det vakte kritik fra turistbranchen, da et flertal af politikerne i Københavns Kommune sidste år stemte for, at man vil have en turismeafgift. På en afstemning torsdag stadfæstede politikerne, at man vil indføre afgiften.

Det tager turismen med fra Frigast-balladen

Turismen sejrede, da regeringen endelig meldte ud om Frigast-anbefalingerne og sanering af erhvervsstøtten. Men det langstrakte forløb har også givet vigtig læring til turismen, lyder det fra erhvervet selv.

Log ind