Det vælter ind med gæster på hotellerne i København. I 2018 var der lige knapt 9 millioner overnatninger i Region Hovedstaden. Det er både en halv million flere end i 2017, og så er det også ny rekord, og faktisk forventer hotelbranchen, at 2019 bliver endnu vildere, kunne TV-Avisen fortælle i aftes.

Det skete i et indslag, som tog afsæt i nye tal fra Danmarks Statistik for antallet af turistovernatninger i Danmark i 2018.

TV-Avisen fokuserede også på de kommende års kapacitetsudvikling – særligt i København, hvor en opgørelse fra HORESTA viser, at antallet af hotelværelser vil vokse fra 17.400 i 2017 til 24.400 i 2021.

”Jeg mener godt, at markedet kan bære det. Men der vil selvfølgelig være en periode, hvor udbuddet nok er lidt større end efterspørgslen”, sagde HORESTAs formand, Jens Zimmer Christensen.

TV2/Lorry og Radioavisen satte også fokus på det københavnske hotelmarked i aftes.

(artiklen fortsætter under billedet)

Til TV2/Lorry forklarede HORESTAs medlemschef, Nadeem Wasi, væksten i overnatninger var på 5,6 procent fra 2017 til 2018.

”Det skyldes jo først og fremmest, at vi har fået flere forskellige produkter, så du kan komme til København som single, som børnefamilie, som high end, som low end. Samtidig har vi haft en rigtig god udvikling i forhold til lufthavnen med nye ruter, og ligeså ser vi en vækst i krydstogtmarkedet.

Dansk rejsegruppe får 11. hotel i Østrig

SkiGroup med Højmark Rejser har fået driften af firestjernet hotel i Tyrol. Dermed har gruppen 11 hoteller i Østrig, hvoraf man ejer seks. Der kigges som noget nyt også efter hoteller i andre lande.

Log ind