Skal kæderestauranter lave obligatorisk kaloriemærkning af fastfoodprodukter? Det mener flere sundhedsorganisationer, men HORESTA er imod forslaget, som nu fremsættes for Folketinget af tre folketingspolitikere fra Alternativet.

”Der findes gode guidelines til de virksomheder, der ønsker at skilte med energiindholdet i deres fødevarer. Der er dog mange situationer, hvor det ikke er muligt at oplyse energiindholdet præcist, eller hvor det ikke kommunikationsmæssigt relevant. Desuden er der tilfælde, hvor det vil skabe en uoverstigelig, administrativ og økonomisk byrde”, siger Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA.

Hun mener desuden, at forslaget stemmer dårligt overens med den øgede individualisering af måltider, og at købssituationerne ændres markant i forhold til den digitale udvikling i restauranterne.    

HORESTA er tillige principiel imod indskrænkning af virksomhedernes ret til at drive forretning i form af forbud mod bl.a. mersalg og dermed deres ret til at sælge fødevarer, som i øvrigt ikke er ulovlige.

I 2016 fik HORESTA medhold i disse synspunkter af den daværende miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Han skrev:

”Jeg er opmærksom på, at en sådan mærkningsordning formentlig ikke er hensigtsmæssig for alle typer af spisesteder. En angivelse af kalorieindholdet kan være en uforholdsmæssig omkostningstung byrde for visse virksomheder. Derfor er jeg enig i, at en angivelse af energiindholdet bør ske på frivillig basis”.

For yderligere information kontakt:

Trend: Fastfood uden menneskelig interaktion

TRENDS: HORESTA samarbejder med innovationshuset Innovation Lab, der skal give vores medlemmer mulighed for at få indblik i, hvad der opstår af global nytænkning, trends og tendenser i branchen. Denne gang fortæller Innovation Lab om restaurantkæden Eatsa, der er højtautomatiseret og fungerer som en salgsautomat, der leverer frisklavede salater til sultne kunder.

HORESTA om privates maddeling: ”Reglerne skal overholdes”

Det skal være lettere for borgerne at undgå madspild. Derfor har Fødevarestyrelsen udarbejdet nye retningslinjer for salg af måltider mellem private. Det betyder, at det nu bliver muligt for borgere hyppigere at sælge små mængder måltider igennem en deleøkonomisk platform uden at skulle registreres som en fødevarevirksomhed og derved skulle leve op til en række specifikke regler på fødevareområdet.

HORESTA: ”Ny lov favner for bredt”

Vi skal branchens brodne kar til livs. Sådan lød ambitionen fra den tidligere miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, som inden han stoppede ændrede fødevareloven og indførte strengere sanktioner over for de virksomheder, som ikke overholder reglerne. Den 1. juli trådte dette nye regelsæt så i kraft.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne