Skal kæderestauranter lave obligatorisk kaloriemærkning af fastfoodprodukter? Det mener flere sundhedsorganisationer, men HORESTA er imod forslaget, som nu fremsættes for Folketinget af tre folketingspolitikere fra Alternativet.

”Der findes gode guidelines til de virksomheder, der ønsker at skilte med energiindholdet i deres fødevarer. Der er dog mange situationer, hvor det ikke er muligt at oplyse energiindholdet præcist, eller hvor det ikke kommunikationsmæssigt relevant. Desuden er der tilfælde, hvor det vil skabe en uoverstigelig, administrativ og økonomisk byrde”, siger Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA.

Hun mener desuden, at forslaget stemmer dårligt overens med den øgede individualisering af måltider, og at købssituationerne ændres markant i forhold til den digitale udvikling i restauranterne.    

HORESTA er tillige principiel imod indskrænkning af virksomhedernes ret til at drive forretning i form af forbud mod bl.a. mersalg og dermed deres ret til at sælge fødevarer, som i øvrigt ikke er ulovlige.

I 2016 fik HORESTA medhold i disse synspunkter af den daværende miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Han skrev:

”Jeg er opmærksom på, at en sådan mærkningsordning formentlig ikke er hensigtsmæssig for alle typer af spisesteder. En angivelse af kalorieindholdet kan være en uforholdsmæssig omkostningstung byrde for visse virksomheder. Derfor er jeg enig i, at en angivelse af energiindholdet bør ske på frivillig basis”.

Tine.jpg
Fødevarechef
Tine Skriver

På vej med gigant-burger

For at tilfredsstille kundernes glubske appetit vil McDonald's senere i år teste en endnu større bøf på udvalgte markeder.

Log ind