Onsdag blev der indgået en EU-aftale, som skal stramme op på reglerne for 7.000 online platforme, som opererer inden for EU’s grænser.

Hotelbranchen vil være blandt dem, som får mest glæde af aftalen, fordi den blandt andet vil skærpe kravene til bookingportalerne. Derfor vækker aftalen glæde både i HORESTA og i den europæiske hotelorganisation, HOTREC, som har presset på for en regulering. HORESTA er medlem af HOTREC.

”Det her er et godt første skridt i retning mod øget gennemsigtighed og mere retfærdige vilkår og betingelser for 200.000 hoteller i hele Europa”, siger Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i HORESTA.

Den nye aftale indeholder krav om øget gennemsigtighed med hensyn til rangordning af søgeresultater. Det betyder, at det skal være tydeligt for forbrugerne, hvis hoteller har betalt sig til højere placering i søgeresultaterne.

Aftalen stiller desuden krav om, at de vilkår og betingelser, som onlineplatformene anvender over for virksomhederne, skal være klarere og mere gennemskuelige.

Endelig sikrer den virksomheder mod at få lukket deres konti af bookingportalerne, uden at disse giver en klar begrundelse eller giver mulighed for at appellere afgørelsen.

HORESTA havde dog gerne set, at reguleringen havde været mere omfattende.

”Markedet for onlinebooking har i årevis kaldt på et indgreb. Der er tale om et marked, der har udviklet sig enormt hurtigt og tydeligvis har overhalet lovgivningen indenom. Vi havde gerne set, at man fra EU’s side havde brugt anledningen til også at forbyde bookingportalernes brug af prisklausuler”, siger Katia K. Østergaard.

Hun hentyder til de krav, som bookingportalerne stiller til hotellerne om ikke at udbyde hotelværelserne billigere på egen hjemmeside.

Iværksættere vil skabe Airbnb for møde-, konference- og selskabssteder.

Tre århusianske iværksættere har skabt søgemaskinen Eventbutler.dk, som har til hensigt at bliv møde- og eventbranchens svar på Airbnb. Virksomheden vil hjælpe private danskere og virksomheder i alle størrelser, når de skal finde og booke bl.a. bryllupper, julefrokoster, mødelokaler og større konferencer, skriver Avisen.dk.

Log ind