Der er travlt med julearrangementer, nytårsmenuer og meget mere i landets restauranter, og december har udviklet sig til at være en af årets travleste måneder.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at restauranterhvervets omsætning i julemåneden er vokset med næsten 1,2 mia. kr. fra 2013 til 2018. Dermed nærmer omsætningen sig 4,1 mia. kr., og væksten på 41 pct. i perioden er den højeste af alle måneder.

Hos HORESTA mener man, at udviklingen blandt andet er et udtryk for tidens trend.

”Der er rigeligt, man skal nå i december, så i stedet for at stå i køkkenet hele dagen og lave and, flæskesteg og rødkål til julen eller mørbrad og hummer til nytårsaften, så prioriterer danskerne i langt højere grad samværet med deres familie og venner, mens de lader professionelle stå for maden”, siger Nadeem Wasi, medlemschef i HORESTA, og fortsætter:

”Det skyldes dog også, at der er kommet flere tilbud, og at restauranter har været dygtige til at gribe nogle muligheder for at udvide salget. Og i et erhverv med små margener kan en god december været med til at gøre den forskel, der gør røde tal til sorte, når årsregnskabet gøres op,” fortæller han.

Fakta

Fra 2013 til 2018 er restauranterhvervets omsætning vokset fra 34,4 mia. kr. til næsten 46 mia. kr. Det svarer til en fremgang på 34 pct.

I perioden er der kommet 1.200 nye virksomheder i restauranterhvervet, så der i alt er 17.500 spisesteder her i landet.

Fra 2013 til 2018 har restauranterhvervet været blandt de stærkeste jobskabere i Danmark. 22.100 nye arbejdspladser har virksomhederne skabt, hvilket svarer til en vækst på 28,2 pct. i antallet af beskæftigede.

Nadeem 440X306
Medlemschef
Nadeem Wasi

Log ind