Juleweekend, nytår i en hotelrestaurant med udsigt over vandet eller juleaften i festlige rammer. Der er mange måder, hvorpå hoteller kan bidrage til en fantastisk december-oplevelse, og det gør både danskere og turister flittigt brug af.

Fra 2013 til 2018 er antallet af hotelovernatninger i december vokset med næsten 250.000, hvilket svarer til en vækst på 33,3 pct. Det gør december til den måned, hvor erhvervet vokser hurtigst. Den generelle fremgang for hele perioden ligger på 24,7 pct. flere overnatninger.

Væksten har flere forklaringer, lyder det fra HORESTAs medlemschef Nadeem Wasi.

”Det skyldes i høj grad, at hotellerne griber de muligheder, der er for at give gæsterne en oplevelse, der er en ekstra tur værd. Samtidig ser vi flere og flere julemarkeder, attraktioner der åbner op i december og et generelt løft i oplevelsesudbuddet i Danmark, selvom det er kalenderens sidste måned,” siger han.

Det er særligt danskerne, der har taget landets hoteller til sig i højere grad i december. Væksten fra herboende har været 43,4 pct. siden 2013, mens de udenlandske hotelovernatninger er vokset med 22,3 pct.

Nadeem Wasi mener dog ikke, at måneden har toppet, da der i de senere år er åbnet mange nye hotelværelser, og endnu flere er på vej.

”Jeg tror, at vi vil se efterspørgslen stige i takt med, at oplevelsesmulighederne i december styrkes yderligere. Samtidig er der kommet mange nye hotelværelser i perioden, og de appellerer til nye segmenter. De internationale hotelkæder, som vi ser åbne i disse år, vil desuden bidrage til at markedsføre Danmark som destination til deres fordelskunder i kædernes loyalitetsprogrammer”.

Han bemærker desuden, at lavsæsonen generelt er løftet. Hotellerne har formået at øge efterspørgslen, hvor både januar og marts nærmer sig vækstraten, som vi ser i december.

Syddanmark og Nordjylland vokser mest

Nadeem Wasi hæfter sig også ved, at det ikke er København og Aarhus, der alene driver væksten.

”Hovedstaden er klart det største hotelmarked – også i december, men det er ikke her, hvor man finder de højeste vækstrater. Her har både Region Nordjylland og Region Syddanmark overgået Region Hovedstaden. Det blandt andet er et resultat af målrettet markedsføring, og en satsning fra erhvervets side, der nu bærer frugt”, fortæller han.

December-væksten drives blandt andet af tyskere og briter samt af amerikanere. Sidstnævnte nationalitet har mere end fordoblet antallet af december-overnatninger i Danmark i perioden fra 2013 til 2018.

Nadeem 440X306
Medlemschef
Nadeem Wasi

Søskendepar køber kitsch byhotel

Efter at have været til salg siden november har et søskendepar nu købt det lille byhotel Arnkilhus i Sønderborg. Planen er nu, at hotellet skal have en kærlig hånd og et mere tydeligt brand.

Nyt stort hotel på vej i Odense

Et samarbejde med en hotelkæde er tæt på at falde på plads, oplyser projektudviklingschef Kim Marcussen fra A. Enggard, som sammen med pensionsgiganten PKA står bag hotelprojektet i

Arvinger sender endelig berømt hotel på markedet

Efter ejerens død sidste år oplyste arvingerne, at de ikke selv ønskede at drive Brøndums Hotel videre. Men de sidste detaljer skulle først på plads, før hotellet kunne sælges, og nu er salgsprospektet endelig landet.

Log ind