Fødevarestyrelsen gennemfører ca. 50.000 kontroller i detailvirksomheder om året, hvor ca. 84 pct. ender med en glad smiley. Den nye fødevareminister Mogens Jensen (S) har været med Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg.

”Det er så vigtigt, at vi har en stærk fødevarekontrol i Danmark. Det skal være trygt at spise maden, uanset om det er en kebab på gadehjørnet eller en finere gourmetmiddag”, fortæller ministeren.

På Mogens Jensens kontrolbesøg blev der blandt andet tjekket sporbarhed og hygiejne.

HORESTA bakker op om en stærk og målrettet kontrol.

”Fødevarekontrollen er lykkedes med en kontrolmodel, hvor man sætter hårdere ind med flere kontrolbesøg i de virksomheder, der kæmper med at leve op til reglerne. Til gengæld får de ansvarlige virksomheder færre besøg. Den model ønsker vi fortsætter og styrkes”, fortæller HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.

Hun tilføjer dog, at man bør se nærmere på incitamentsstrukturen i kontrollerne.

”Finder de ikke noget på et kontrolbesøg, er det styrelsen, der betaler, hvorimod virksomheden hæfter, hvis der er bemærkninger. Kontrollerne er vigtige, men vi sikre, at kontrollen fortsat er drevet af objektivitet og ikke økonomi.”

For yderligere information kontakt:

Fødevarestyrelsen indfører nyt koncept for kontrol og vejledning

Fremover vil kontrolbesøg i restauranter være stikprøvebaseret basiskontrol, hvor udpegningen sker ved hjælp af en analysemodel udviklet af Fødevarestyrelsen. Analysemodellen tager udgangspunkt i kontrol- og registreringsdata om virksomheden, og opdeler fødevarevirksomhederne efter behov for kontrol. Hyppigheden mellem basiskontrolbesøg varierer fra virksomhed til virksomhed og fra år til år.

HORESTA kritiserer ny Airbnb-lov

”Ny Airbnb-lovgivning er fyldt med huller og knaster,” lyder sammenfatningen i pressemeddelelse fra HORESTA. Den kommer efter Erhvervsstyrelsen har offentliggjort rapport, der vurderer på dele af den nye danske Airbnb-lovgivning, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne