Fødevarestyrelsen gennemfører ca. 50.000 kontroller i detailvirksomheder om året, hvor ca. 84 pct. ender med en glad smiley. Den nye fødevareminister Mogens Jensen (S) har været med Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg.

”Det er så vigtigt, at vi har en stærk fødevarekontrol i Danmark. Det skal være trygt at spise maden, uanset om det er en kebab på gadehjørnet eller en finere gourmetmiddag”, fortæller ministeren.

På Mogens Jensens kontrolbesøg blev der blandt andet tjekket sporbarhed og hygiejne.

HORESTA bakker op om en stærk og målrettet kontrol.

”Fødevarekontrollen er lykkedes med en kontrolmodel, hvor man sætter hårdere ind med flere kontrolbesøg i de virksomheder, der kæmper med at leve op til reglerne. Til gengæld får de ansvarlige virksomheder færre besøg. Den model ønsker vi fortsætter og styrkes”, fortæller HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.

Hun tilføjer dog, at man bør se nærmere på incitamentsstrukturen i kontrollerne.

”Finder de ikke noget på et kontrolbesøg, er det styrelsen, der betaler, hvorimod virksomheden hæfter, hvis der er bemærkninger. Kontrollerne er vigtige, men vi sikre, at kontrollen fortsat er drevet af objektivitet og ikke økonomi.”

For yderligere information kontakt:

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Hotelbranchen advarer mod for øget privatudlejning

Skal ejere af fast ejendom, som benyttes til helårsboliger, have mulighed for at udleje disse til ferie- og fritidsformål i 100 dage om året fremfor de 70, som lige nu er tilladt? Det spørgsmål skal Vækstudvalget i Frederikssund Kommune snarest tage stilling til, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne