Fødevarestyrelsen gennemfører ca. 50.000 kontroller i detailvirksomheder om året, hvor ca. 84 pct. ender med en glad smiley. Den nye fødevareminister Mogens Jensen (S) har været med Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg.
”Det er så vigtigt, at vi har en stærk fødevarekontrol i Danmark. Det skal være trygt at spise maden, uanset om det er en kebab på gadehjørnet eller en finere gourmetmiddag”, fortæller ministeren.
På Mogens Jensens kontrolbesøg blev der blandt andet tjekket sporbarhed og hygiejne.
HORESTA bakker op om en stærk og målrettet kontrol.
”Fødevarekontrollen er lykkedes med en kontrolmodel, hvor man sætter hårdere ind med flere kontrolbesøg i de virksomheder, der kæmper med at leve op til reglerne. Til gengæld får de ansvarlige virksomheder færre besøg. Den model ønsker vi fortsætter og styrkes”, fortæller HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.
Hun tilføjer dog, at man bør se nærmere på incitamentsstrukturen i kontrollerne.
”Finder de ikke noget på et kontrolbesøg, er det styrelsen, der betaler, hvorimod virksomheden hæfter, hvis der er bemærkninger. Kontrollerne er vigtige, men vi sikre, at kontrollen fortsat er drevet af objektivitet og ikke økonomi.”
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Restaurant Flammen åbner i Sverige
17-09-2024
-
Aarhus-hoteller frygter stop for vigtig turismebevilling
17-09-2024
-
Færre restauranter i Danmark men iværksætterlysten stiger igen
17-09-2024
-
Ny McDonald's i Rønnede åbner og skaber 70 arbejdspladser
17-09-2024
-
Påtale opgivet mod Tivoli Friheden efter dødsulykke
17-09-2024
-
Endnu et Montra-hotel træder ind i Small Danish Hotels
17-09-2024
-
Tivoli tror på højere omsætning trods dårligt sommervejr
17-09-2024
-
Strejketrussel for 120.000 ansatte i tyske restaurantkæder
17-09-2024