HORESTA afviser, at flyafgifter er den rigtige vej at gå i jagten på at bringe flybranchens klimabelastning ned.

”Vi støtter ønsket om mere bæredygtig transport, men flyafgifter er ikke det rette middel til at nå målet, og man straffer luftfartbranchen, der er gået foran i omstillingen til mere klimavenlig flytrafik”, sagde HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, da hun onsdag blev interviewet af TV2/News.

Baggrunden var et nyt udspil fra De Radikale, som tidligere på dagen udtalte til Berlingske, at de ønsker flyafgifter med på den kommende finanslov. Forslaget blev med det samme bakket op af SF og Enhedslisten.

HORESTA frygter, at flyafgifter vil koste mange flypassagerer og dermed omsætning for flybranchen og landets lufthavne. I Sverige er der indført flyafgifter, og der har efterfølgende været en markant nedgang i flytrafikken. Det forringer flyselskabernes økonomi og tvinger den nødvendige grønne omstilling af flysektoren ned i fart.

Ikke mindst vil det påvirke turismen negativt, og i sidste ende koste job og vækst i turisterhvervet, mener HORESTA.

”Dansk Luftfart har sat som mål, at man vil være CO2-neutral, mens Københavns Lufthavn vil være helt uden CO2 udledning i 2050. Det er meget ambitiøse mål, som man løbende vil blive holdt op på. Branchen er i fuld gang med at omstille sig til en mere grøn fremtid og en flyskat vil forringe flyselskabernes økonomi og mulighed for at nå disse ambitiøse mål. Derfor er det ikke den rette vej at gå”, sagde Kirsten Munch.

Hun lagde op til, at der i stedet skal etableres forpligtende partnerskaber mellem staten, flybranchen og forskningsmiljøerne for på den måde at støtte luftfarten i omstillingen mod mere bæredygtige biobrændstoffer, e-fuels og teknologiske løsninger.

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

Slut med gratis bæreposer

Snart er det slut med de tynde plastikposer til pizzaæskerne, og når du vil have en bærepose i butikkerne, så kommer det til at koste mindst fire kroner.

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne