Vinderen af den danske Bocuse d’Or-udvælgelseskonkurrence blev Ronni Mortensen fra Geranium med sammenlagt 1359 point ud af 1600 mulige. På andenpladsen kom Tommy Friis fra Hotel og Restaurant Fru Larsen med 1322 point, og på tredjepladsen Christoffer Brink, tidl. Frank, med 1095 point.

De øvrige deltagere i konkurrencen var Brian Pedersen fra Atelier 85 og Patrick Godborg fra Babette. Deltagerne tilberedte to retter med henholdsvis rødtunge og kongekrabbe og lammeryg og lammehjerte. Retterne er blevet bedømt af et dommerpanel på i alt 16 dommere, og konkurrencen fandt sted under Bite Copenhagen i Bella Center.

”Vi har set et virkelig flot niveau med meget nytænkning i forhold til præsentationer og sjove teknikker. Ronni Mortensen leverede en super præstation, og jeg tror, han vil nå langt ved EM næste år i Estland. Jeg spår ham gode chancer. Ronni var med til at hjælpe mig i køkkenet op imod finalen i Lyon i år. Hans fiskeret var ekstremt visuelt smuk med mange spændende detaljer,” siger den forsvarende Bocuse d’Or-vendensmester og overdommer, Kenneth Toft-Hansen.

I HORESTA glæder man sig over endnu en stærk deltager til at repræsentere Danmark.

”Vi lever i en guldalder af danske konkurrencekokke, og Ronni Mortensen har alle muligheder for at levere endnu et topresultat. Bocuse d’Or-kokken har hele erhvervets opbakning, og ligesom Kenneth Toft-Hansen var igennem, står Ronni nu over for et omfattende træningsforløb, inden han skal i køkkenet til verdens hårdeste kokkedisciplin,” fortæller Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA.

Der blev også uddelt en pris til den kokkeassistent under 23, som på bedste vis bidrog til teamworket i køkkenet. Denne pris gik til Sebastian Holberg Svendsgaard, som var assistent for Ronni.

Ronni Mortensen skal repræsentere Danmark ved den europæiske kvalifikationsrunde i Tallinn, Estland, i juni 2020. Finalen finder som altid sted i Lyon, Frankrig, og det sker i januar 2021. Bocuse d’Or er det uofficielle verdensmesterskab for kokke stiftet af den legendariske franske kok Paul Bocuse i 1983. Danmark har opnået flotte resultater i Bocuse d’Or, ikke mindst med guldet i år, sølv i 2015 og med Rasmus Kofoeds podiehattrick i 2005, 2007 og 2011.

Se mere fra gårsdagens konkurrencer på HORESTAs Instagram og på Gastrofighters på Facebook.

Tine.jpg
Fødevarechef
Tine Skriver

Log ind