I Danmark er vi forkælede med nogle af Europas allerbedste forlystelsesparker. Sådan lyder dommen i hvert fald fra Tripadvisors brugere. Platformen har lavet en liste med de 25 bedste forlystelsesparker i Europa, og her er fire danske blandt de første 20.

På listen finder man Tivoli på andenpladsen, Legoland på 13. pladsen, Fårup Sommerland på 17. pladsen og Djurs Sommerland på 20. pladsen. Førstepladsen går til Le Puy du Fou i Frankrig.

”Niveauet i de danske forlystelsesparker er skyhøjt, og der er tænkt over kvaliteten i alle led af oplevelsen. Samtidig ser vi år på år, at virksomhederne laver store investeringer i fornyelse og i at matche gæsternes ønsker og krav til en oplevelse, der er ud over det sædvanlige”, siger Kristian Nørgaard, sekretariatschef i Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark og politisk konsulent i HORESTA.

(artiklen fortsætter under billedet)

I Fårup Sommerland er de stolte af anerkendelsen, fortæller marketingchef Rasmus Mortensen.

”Vi har ikke nødvendigvis de største rutsjebaner, men vi har tænkt over gæsternes totaloplevelse, og vi gør en dyd af, at alle i familien er underholdt. Derfor laver vi også legepladser ved siden af de store rutsjebaner, så børnene ikke bare skal stå og kigge på en forlystelse, de ikke må prøve endnu”, fortæller han, og fortsætter:

”Vi ser hele tiden på, hvordan vi kan forbedre vores servicekoncept og blive en bedre udgave af os selv. Og det er vi nødt til, for niveauet blandt parkerne er højt herhjemme. Det er godt illustreret ved, at vi har hele fire pladser i top 20 på denne eksklusive liste, som gæsternes anmeldelser har formet”, siger Rasmus Mortensen.

Udsigt til ny attraktion bekymrer visse borgere

Et nyt udsigtspunkt med en højde på 40 meter i en jysk by er blevet mødt med flere kritiske røster, da en del af de lokale borgere stiller spørgsmål ved, om det vil betyde et farvel til privatlivets fred.

Flertal for turismeafgift i København

Københavns borgerrepræsentation vedtog på et møde den 30. november, at København skal have en turismeafgift. Nu skal regeringen give lov til, at kommunen kan indføre afgiften.

Log ind