Lempelse af hotellernes rumvarmeafgift har længe været en mærkesag for HORESTA, og under den siddende regeringen er det endelig lykkedes at få sikret fair vilkår på området sammenlignet med det øvrige erhvervsliv.

Det er et af flere tiltag, som skatteminister Karsten Lauritzen har været med til at gennemføre til glæde for turismeerhvervets virksomheder. Til HORESTA fortæller han, at regeringen samlet har lempet skatter og afgifter for 350 mio. kr. i 2025 til gavn for Danmarks turisme.

”Vi gør det af to årsager. Samfundsøkonomiske er turismen et af de erhverv, der har potentiale til at vokse, og turisme er noget, som vi ønsker mere af. Desuden er det et erhverv, der kan styrke vandkantsdanmark, og ambitionen med regeringens tiltag har været at forbedre økonomien hos de virksomheder, der ikke nødvendigvis ligger midt i vores store byer”, siger Karsten Lauritzen til HORESTA.

Han fortæller desuden, at regeringen har en ambition om at gøre endnu mere, og her har han sat stor pris på arbejdet med HORESTA og organisationens medlemmer, som har leveret input og indgået i et konstruktivt arbejde.

Tiltrækning af rigtige gæster

Med turismens rammevilkår i Danmark mener Karsten Lauritzen ikke, at Danmark nogensinde kommer til at have det billigste produkt. Derfor må vi være smartere, lyder det.

”Ser man på Sverige, så har de en fordel på både valutakurser og skatter, når det kommer til rammevilkår. Derfor er vi nødt til at arbejde med at tiltrække de rigtige gæster,” siger skatteministeren og tilføjer, at man fra regeringens side vil fortsætte med at arbejde på, hvordan lempelse af skatter og fradrag kan komme virksomhederne til gavn.

Afslutningsvis glæder han sig over, at Danmark har udviklet sig til at være et stærkt turistland, og at der er potentiale til endnu mere.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne