Lempelse af hotellernes rumvarmeafgift har længe været en mærkesag for HORESTA, og under den siddende regeringen er det endelig lykkedes at få sikret fair vilkår på området sammenlignet med det øvrige erhvervsliv.

Det er et af flere tiltag, som skatteminister Karsten Lauritzen har været med til at gennemføre til glæde for turismeerhvervets virksomheder. Til HORESTA fortæller han, at regeringen samlet har lempet skatter og afgifter for 350 mio. kr. i 2025 til gavn for Danmarks turisme.

”Vi gør det af to årsager. Samfundsøkonomiske er turismen et af de erhverv, der har potentiale til at vokse, og turisme er noget, som vi ønsker mere af. Desuden er det et erhverv, der kan styrke vandkantsdanmark, og ambitionen med regeringens tiltag har været at forbedre økonomien hos de virksomheder, der ikke nødvendigvis ligger midt i vores store byer”, siger Karsten Lauritzen til HORESTA.

Han fortæller desuden, at regeringen har en ambition om at gøre endnu mere, og her har han sat stor pris på arbejdet med HORESTA og organisationens medlemmer, som har leveret input og indgået i et konstruktivt arbejde.

Tiltrækning af rigtige gæster

Med turismens rammevilkår i Danmark mener Karsten Lauritzen ikke, at Danmark nogensinde kommer til at have det billigste produkt. Derfor må vi være smartere, lyder det.

”Ser man på Sverige, så har de en fordel på både valutakurser og skatter, når det kommer til rammevilkår. Derfor er vi nødt til at arbejde med at tiltrække de rigtige gæster,” siger skatteministeren og tilføjer, at man fra regeringens side vil fortsætte med at arbejde på, hvordan lempelse af skatter og fradrag kan komme virksomhederne til gavn.

Afslutningsvis glæder han sig over, at Danmark har udviklet sig til at være et stærkt turistland, og at der er potentiale til endnu mere.

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne