Svart er navnet på et af verdens første bæredygtige og energiproducerende hotel, der vil skabe mere energi end, det bruger. Hotellet er i samarbejde med norske Powerhouse designet til at gøre mindst mulig skade på den omkringliggende natur - nemlig for foden af glacieren Svartisen og ved de arktiske fjorde i det nordlige Norge, hvor hotellet vil åbne i 2021.

Hotellet vil blandt andet delvist være bygget i træ, ligesom det vil anvende solenergi, der estimeres at kunne dække både anlægningen af hotellet samt de daglige omkostninger. Udover at være miljøvenligt er hotellet designet ud fra konceptet kaldt Arctic Circle med 360° udsigt over fjorden med sin cirkulære form.

(artiklen fortsætter under billedet)

Gæsterne får på denne måde en unik mulighed for, at udforske den smukke - men også skrøbelige - arktiske natur i det nordlige Norge, samtidigt med at de sikrer, at deres børn og børnebørn efter dem også kan få samme naturskønne oplevelse.

Bæredygtige løsninger er begyndt at blive en del af luksuriøse rejseoplevelser. Innovation Lab beskrev i en tidligere trend, hvordan de flytbare og bæredygtige pods Tetra Hotel ligesom Svart benytter grøn energi i sin produktion og vedligeholdelse af de luksuriøse hoteller.

Muligheder/perspektivering:

Hvordan kan I optimere jeres produkt til omgivelserne?

Hvordan kan I øge værdien af jeres brand samtidigt med, at I forbedrer fremtidsmulighederne for området?

Læs mere:

http://www.svart.no


Indlægget er produceret af Experiences by Innovation Lab, som HORESTA samarbejder med i forhold til trends og tendenser. Siden 2001 har Innovation Lab arbejdet med turisme og oplevelsesøkonomi. De har bl.a. kortlagt fremtidens møde- og konferenceformater med Inspiring Denmark, udviklet hoteloplevelser med Radisson BLU, leveret koncepter til oplevelsesparker som KRAFT i Ringkøbing, faciliteret en sammensmeltning af gastronomi og 3D-print med Malling og Schmidt, udviklet stedsbundne signaturoplevelser i ni sønderjyske byer, samarbejdet med VisitDenmark om digital gæsteservice og meget, meget mere.
De internationale trends er kurateret af Jarle Fink Kondrup, ekspert i teknologi og oplevelser, som er Innovation Labs spydspids inden for turisme og oplevelsesøkonomi.

Log ind