Medarbejderne har ret til at holde tre ugers ferie i træk i perioden maj til september, som – kaldes hovedferieperioden. Hvis medarbejderen og arbejdsgiveren ikke kan blive enige om, hvornår ferien skal afholdes, kan arbejdsgiveren placere ferien.

Hvis arbejdsgiveren vil placere hovedferie, uden at medarbejderen er enig, skal dette varsles med tre måneder før ferien kan påbegyndes. Det er derfor en god idé allerede nu at få klarlagt, om feriekabalen kan gå op.

De resterende to ugers ferie, kaldet restferie, skal varsles med 1 måned.

Medlemsvirksomheder, der har spørgsmål til planlægningen af ferie, kan kontakte HORESTA’s juridiske callcenter på 3524 8040 eller callcenter@horesta.dk

Har du fået læst?

Har du styr på den nye ferielov?

Når den nye ferielov træder i kraft fra 2020, vil det medføre forandringer i forhold til optjening og afvikling af ferie på alle arbejdspladser.

Kom til gå-hjem-møde om den nye ferielov

Hvad kommer den nye ferielov til at betyde for din virksomhed? Det kan du blive meget klogere på, når HORESTA holder gå-hjem-møde om den nye ferielov, der træder i kraft den 1. september 2020 med en overgangsordning fra 1. september 2019.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne