Danmark har fortsat den nordiske førertrøje på, når det gælder om at tiltrække internationale gæster til landet. Det seneste år blev der i alt foretaget 27,5 mio. overnatninger af udenlandske turister i Danmark. Tilsammen præsterede Sverige, Norge og Finland kun godt 34 mio. internationale turismeovernatninger i 2018.

På tværs af alle danske overnatningsformer voksede de internationale overnatninger med 3,2 pct. Det nordiske vækstgennemsnit i 2018 var dog lidt højere, nemlig 4,4 pct. Særligt Sverige markerede sig flot med en fremgang på hele 7,2 pct.

De danske overnatningsvirksomheder har også klaret sig godt i 2018, når man tæller efterspørgslen fra egne borgere med. Det samlede overnatningstal i Danmark steg således med 2,9 pct., mens det nordiske snit var på 2,3 pct.

Set over de seneste fem år periode ligger de danske overnatningsvirksomheder ligeledes fornuftigt til i den nordiske sammenligning. Siden 2014 er efterspørgslen på tværs af de danske overnatningsformer nemlig gået frem med 14,9 pct., hvilket kun overgås af Sveriges vækst på 15,3 pct.

I sidste uge kunne VisitDenmark fortælle, at turismeerhvervet samlet omsatte for 128 mia. kr. i 2017, og med endnu flere turister i 2018, må dette beløb forventes at blive endnu højere, når den samlede turismeomsætning for det forgangne år gøres op.

Antal overnatninger i de nordiske lande i 2018

 

 

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Log ind