Danmark har fortsat den nordiske førertrøje på, når det gælder om at tiltrække internationale gæster til landet. Det seneste år blev der i alt foretaget 27,5 mio. overnatninger af udenlandske turister i Danmark. Tilsammen præsterede Sverige, Norge og Finland kun godt 34 mio. internationale turismeovernatninger i 2018.

På tværs af alle danske overnatningsformer voksede de internationale overnatninger med 3,2 pct. Det nordiske vækstgennemsnit i 2018 var dog lidt højere, nemlig 4,4 pct. Særligt Sverige markerede sig flot med en fremgang på hele 7,2 pct.

De danske overnatningsvirksomheder har også klaret sig godt i 2018, når man tæller efterspørgslen fra egne borgere med. Det samlede overnatningstal i Danmark steg således med 2,9 pct., mens det nordiske snit var på 2,3 pct.

Set over de seneste fem år periode ligger de danske overnatningsvirksomheder ligeledes fornuftigt til i den nordiske sammenligning. Siden 2014 er efterspørgslen på tværs af de danske overnatningsformer nemlig gået frem med 14,9 pct., hvilket kun overgås af Sveriges vækst på 15,3 pct.

I sidste uge kunne VisitDenmark fortælle, at turismeerhvervet samlet omsatte for 128 mia. kr. i 2017, og med endnu flere turister i 2018, må dette beløb forventes at blive endnu højere, når den samlede turismeomsætning for det forgangne år gøres op.

Antal overnatninger i de nordiske lande i 2018

 

 

For yderligere information kontakt:

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Hip nazibunker forvandles til luksushotel

Bunkeren på Feldstraße i bydelen St. Pauli i Hamborg blev opført af nazisterne under 2. verdenskrig for at beskytte folk mod luftangreb. Den solide bygning har siden fået lov til at blive stående og er i dag fredet. Allerede i årene efter krigen bosatte flere virksomheder inden for mediebranchen sig i bunkeren. Siden er der både kommet koncertsteder, teatre og natklubber.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne