I fremtiden er der meget der tyder på, at det er robotter, der vil være dem der styrer vores spisevaner. Baristarobotten vil lave dig en flat white eller espresso, robotkokken vil spinde en perfekt pizza og de selvkørende biler/tjenester vil bringe maden ud til dig.

I San Francisco er fremtiden her allerede. I burgerrestauranten Creator er det en robot, der laver maden til gæsterne. Den laver ca. 120 burgere i timen og prisen pr. burger ligger under gennemsnittet i området. Det kan lade sig gøre, da der ikke skal være plads til et stort køkken samt køkkenpersonale, hvilket frigiver ekstra kvadratmeter til gæster.

Burgerne er desuden friskere, end man skulle tro. Burgerbollerne bliver skåret på stedet, bøfferne krydres efter dine ønsker og så bliver kødet hakket lige før brug, for at bevare saft og kraft. Alle råvarer er i øvrigt på display i glasrør, både så man kan se råvarerne, men også for at kunne skære dem til perfektion.

Burgernes sammensætning kan personliggøres, som man har lyst til, helt ned til tykkelsen af sin tomatskive, hvordan bollen skal krydres, og præcis hvordan bøffen skal være stegt.

Creator vil gerne have, at folk ikke ser deres maskiner som robotter, men i stedet som fundament i en kreativ og social spiseoplevelse. Creator automatiserer de mindre sjove opgaver for at frigive medarbejdernes tid til de sociale og mere meningsgivende opgaver. Mere tid til at medarbejderne kan servicere og interagere med gæsterne, samt at rådgive dem i skabelsen af deres unikke og personlige burgersammensætning.

Niveauet er sat højt til de kommende servicerobotter. Dog er Creator robotten ikke til salg endnu, ligesom ejerne ikke pt giver mulighed for franchise.

Perspektivering / muligheder:

- Hvilke opgaver kan med fordel automatiseres for at frigive dine medarbejderes tid til noget mere værdiskabende og meningsfyldt?

- Hvor vil du helst møde en ‘robot’, og hvor vil du helst have den menneskelige interaktion?

Mere info/flere restaurant- og hotelservices med robotter:

http://creator.rest/

https://cafexapp.com/

https://misorobotics.com/flippy/

https://aethon.com/hospitality

https://www.spyce.com/

 


Indlægget er produceret af Experiences by Innovation Lab, som HORESTA samarbejder med i forhold til trends og tendenser. Siden 2001 har Innovation Lab etableret et internationalt netværk bestående af tæt på 2500 personlige kontakter inden for verdensomspændende forskning, produktudvikling og iværksætteri. Viden og netværk bruges til at gøre udviklingen relevant og brugbar, så den kan omsættes til konkrete tiltag og værdifulde nye produkter og tjenester. De internationale trends er kurateret af Jarle Fink Kondrup, ekspert i teknologi og oplevelser, som er Innovation Labs spydspids indenfor turisme, retail og forretningsudvikling.

Ny teknologi viser madretter i 3D

TRENDS: HORESTA samarbejder med innovationshuset Innovation Lab, der skal give vores medlemmer mulighed for at få indblik i, hvad der opstår af global nytænkning, trends og tendenser i branchen. Denne gang fortæller Innovation Lab om firmaet Kabaq, der tilbyder 3D-gengivelser af madretter, så restaurantgæsterne har bedre mulighed for at studere på forhånd, hvad de bestiller.

Trend: Bo på kapselhotel i 9 timer

Kapselhotellet Ninehour tilbyder deres gæster ni timers indkvartering i et minimalt, sci-fi futuristisk miljø. Hotellets koncept, som navnet referer til er, at gæsterne skal bruge så lidt tid som muligt under deres tag og derfor også kun bruge én time på at gøre sig klar til at gå i seng, syv timer på at sove og en time til at gøre sig klar om morgenen.

Trend: Fastfood uden menneskelig interaktion

TRENDS: HORESTA samarbejder med innovationshuset Innovation Lab, der skal give vores medlemmer mulighed for at få indblik i, hvad der opstår af global nytænkning, trends og tendenser i branchen. Denne gang fortæller Innovation Lab om restaurantkæden Eatsa, der er højtautomatiseret og fungerer som en salgsautomat, der leverer frisklavede salater til sultne kunder.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne