I 2020 er værtskabet for europamesterskabet i fodbold delt mellem 12 forskellige byer på tværs af kontinentet. København er i denne sammenhæng blevet tildelt tre gruppekampe og en ottendedelsfinale. Tirsdag var HORESTAs administrerende direktør Katia K. Østergaard blandt de særligt inviterede talere, da DBU holdte kickoff-møde om Danmarks værtskabsrolle.

HORESTA-direktøren gav sit bud på, hvordan man sikrer, at denne store begivenhed også kommer virksomhederne til gavn. Europamesterskaberne i fodbold er nemlig verdens tredjestørste sportsevent, og Katia K. Østergaard mener, at det er en oplagt mulighed for at brande Danmark som Europas bedste turistland.

”Ved Euro2020 skal vi alle tage ejerskab for at skabe en folkefest omkring begivenheden. Events af denne karakter har enorm betydning for både hoteller, restauranter og forlystelsesparker”, lød det fra HORESTAs adm. direktør.

I sit indlæg kunne Katia K. Østergaard blandt andet fortælle forsamlingen, at en udenlandsk storbyturist på besøg i Danmark bruger 1.690 kr. pr. døgn. Og hun frygtede ikke for, at der ville være mangel på senge til de mange besøgende.

”København er rigtig godt gearet til at være vært for denne type arrangementer. Frem mod 2020 kommer der desuden 50 pct. flere hotelværelser i København, så overnatningserhvervet er mere end klar til at byde de mange glade tilrejsende velkommen. Arbejdet handler således om at sikre infrastrukturen er på plads, så turisterne også får en god oplevelse rundt om i byen”, fortæller Katia K. Østergaard.

Har du fået læst?

Kendiskok udvider med kebabshop

Umut Sakarya går lidt andre veje end de klassiske flæskestegs-koncepter og udvider nu “imperiet” med en kebabshop. Den kommer til at hedde Guldkebab by Guldkroen, og åbner som en pop up 14. februar og frem til sommerferien på Nørrebro, skriver MigOgKbh.dk.

Her er Nordens største lufthavne - ét land dykker

Trods en opbremsning i væksten er Københavns Lufthavn fortsat den største i Norden. Lufthavnen i Kastrup havde godt 30,2 mio. rejsende sidste år og topper listen over de største nordiske lufthavne med solid afstand til Oslo og Stockholm, skriver Finans.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne