I 2020 er værtskabet for europamesterskabet i fodbold delt mellem 12 forskellige byer på tværs af kontinentet. København er i denne sammenhæng blevet tildelt tre gruppekampe og en ottendedelsfinale. Tirsdag var HORESTAs administrerende direktør Katia K. Østergaard blandt de særligt inviterede talere, da DBU holdte kickoff-møde om Danmarks værtskabsrolle.

HORESTA-direktøren gav sit bud på, hvordan man sikrer, at denne store begivenhed også kommer virksomhederne til gavn. Europamesterskaberne i fodbold er nemlig verdens tredjestørste sportsevent, og Katia K. Østergaard mener, at det er en oplagt mulighed for at brande Danmark som Europas bedste turistland.

”Ved Euro2020 skal vi alle tage ejerskab for at skabe en folkefest omkring begivenheden. Events af denne karakter har enorm betydning for både hoteller, restauranter og forlystelsesparker”, lød det fra HORESTAs adm. direktør.

I sit indlæg kunne Katia K. Østergaard blandt andet fortælle forsamlingen, at en udenlandsk storbyturist på besøg i Danmark bruger 1.690 kr. pr. døgn. Og hun frygtede ikke for, at der ville være mangel på senge til de mange besøgende.

”København er rigtig godt gearet til at være vært for denne type arrangementer. Frem mod 2020 kommer der desuden 50 pct. flere hotelværelser i København, så overnatningserhvervet er mere end klar til at byde de mange glade tilrejsende velkommen. Arbejdet handler således om at sikre infrastrukturen er på plads, så turisterne også får en god oplevelse rundt om i byen”, fortæller Katia K. Østergaard.

Video: HORESTA gik på gaden i kamp mod forringet udeservering

”Vi blev taget utrolig godt imod alle steder. Det var dejligt at opleve. Der er tydeligvis stor frustration blandt byens cafeer og restauranter over det nye forslag, og mange gæster undrede sig også over, at man vil lukke store dele af byen ned fra kl. 22 på hverdage”, siger Pia E. Voss.

Log ind