I 2020 er værtskabet for europamesterskabet i fodbold delt mellem 12 forskellige byer på tværs af kontinentet. København er i denne sammenhæng blevet tildelt tre gruppekampe og en ottendedelsfinale. Tirsdag var HORESTAs administrerende direktør Katia K. Østergaard blandt de særligt inviterede talere, da DBU holdte kickoff-møde om Danmarks værtskabsrolle.

HORESTA-direktøren gav sit bud på, hvordan man sikrer, at denne store begivenhed også kommer virksomhederne til gavn. Europamesterskaberne i fodbold er nemlig verdens tredjestørste sportsevent, og Katia K. Østergaard mener, at det er en oplagt mulighed for at brande Danmark som Europas bedste turistland.

”Ved Euro2020 skal vi alle tage ejerskab for at skabe en folkefest omkring begivenheden. Events af denne karakter har enorm betydning for både hoteller, restauranter og forlystelsesparker”, lød det fra HORESTAs adm. direktør.

I sit indlæg kunne Katia K. Østergaard blandt andet fortælle forsamlingen, at en udenlandsk storbyturist på besøg i Danmark bruger 1.690 kr. pr. døgn. Og hun frygtede ikke for, at der ville være mangel på senge til de mange besøgende.

”København er rigtig godt gearet til at være vært for denne type arrangementer. Frem mod 2020 kommer der desuden 50 pct. flere hotelværelser i København, så overnatningserhvervet er mere end klar til at byde de mange glade tilrejsende velkommen. Arbejdet handler således om at sikre infrastrukturen er på plads, så turisterne også får en god oplevelse rundt om i byen”, fortæller Katia K. Østergaard.

Verdenspremiere på ny AI-turistservice ved Vesterhavet

IDA er navnet på Danmarks første AI-genererede turistguide. Destination Vesterhavet lancerer nu den virtuelle turistmedarbejder, som 24/7 og på 92 sprog kan inspirere gæsterne og svare direkte på alle deres spørgsmål om oplevelser i turistområdet.

Arvinger sender endelig berømt hotel på markedet

Efter ejerens død sidste år oplyste arvingerne, at de ikke selv ønskede at drive Brøndums Hotel videre. Men de sidste detaljer skulle først på plads, før hotellet kunne sælges, og nu er salgsprospektet endelig landet.

Log ind