Nye overnatningstal for juli i år fra Danmarks Statistik viser, at hoteller klarede sig bedre, end det var tilfældet i samme måned sidste år. Næsten 2 mio. hotelovernatninger blev det til, hvilket var 1,6 pct. flere end i fjor.  

Væksten kan landets hoteller takke de udenlandske turister for. Overnatningerne fra dette segment voksede nemlig med 2,7 pct., mens danskerne blot overnattede 0,4 pct. mere i juli, end det var tilfældet sidste år.

”Vi havde i år en helt forrygende sommer rent vejrmæssigt til forskel fra sidste år. Ser vi på tallene har det været medvirkende til vækst i erhvervet. Det siger noget om kvaliteten i det danske hoteludbud. Vi har et marked med et stærkt produkt, og som kan tilfredsstille gæsternes ønsker, hvad end det er styrtende regn eller strålende sol”, fortæller Jens Zimmer Christensen, formand i HORESTA.

Ser man på den geografiske fordeling af de nye overnatninger, så har hotellerne i København mest at glæde sig over. Med en vækst på 4,6 pct. sammenlignet med sidste år, stod disse virksomheder for lang den største fremgang. I Nordjylland og Syddanmark var det ikke den store udvikling i overnatningstallene, mens både Sjælland (-3,2 pct.) og Midtjylland (-4,9 pct.) oplevede markante fald i regionernes samlede antal hotelovernatninger i juli.

Tyskere og amerikanere i vækst

Når en gæst gik gennem skydedørene med sin rullekuffert, så var der langt større sandsynlighed for, at de sagde ”Hey” eller ”Guten tag” sammenlignet med i fjor. Faktisk voksede antallet af amerikanske turisters overnatninger med hele 17,9 pct., mens de tyske gik frem med 15,7 pct.

Sammen med de øvrige vækstmarkeder var det nok til at opveje faldet fra blandt andet de svenske (-5,5 pct.), britiske (-3,5 pct.) og kinesiske (-14,5 pct.) turisters overnatninger.

”Ser man på de udenlandske overnatninger, så er det tre ud af hotelerhvervets seks største markeder, der har vækstrater på over 15 pct. Det er utrolig flot, og det er vigtigt, at vi bliver ved med at både dyrke vores styrker, samtidig med at vi hele tiden markedsfører os over nye markeder, der er på vej frem. For eksempel vokser det indiske marked med mere end 50 pct. i juli, og flere canadiere end tidligere fandt også vejen til de danske hotelsenge”, siger Jens Zimmer Christensen.

Samlet ligger året nu 1,3 pct. foran sidste år, hvad angår antallet af hotelovernatninger. Med tallene for juli har hotelerhvervet allerede rundet 9 mio. overnatninger.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Nye tal for de kommende destinationsselskaber

Destinationsselskaberne skal være til at udvikle de lokale destinationer, så Danmark kan være med i den internationale konkurrence om turisterne. For selvom de udenlandske overnatninger i Danmark steg med 3,4 pct. fra 2017 til 2018, går det endnu bedre i en række af de lande, vi normalt sammenligner os med. Både Sverige, Nederlandene, Tyskland og Irland har oplevet en højere vækst end Danmark.

Aarhus kåret som en af verdens nye favoritdestinationer i 2020

Det internationale rejsemedie Travel Lemming og en jury af verdens førende rejsebloggere har netop hædret Aarhusregionen med ’Emerging Destination Award 2020’, og dermed rykker Aarhus ind på en attraktiv liste over 30 nye rejsemål i hele verden, som rejsende anbefales at besøge i 2020.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne