Sælger din virksomhed smørrebrød til videresalg hos en købmand, eller leverer et køkken for eksempel lasagne til detailvirksomheder? Så risikerer I at blive omfattet af den såkaldte ’tredjedelsregel’, hvilket påkræver, at jeres videresalg bliver registreret hos Fødevarestyrelsen.

Maksimalt en tredjedel af forretningens omsætning må have denne karakter. Ellers skal din virksomhed registreres som engros-virksomhed.

Fra 1. oktober til 30. november i år fører Fødevarestyrelsen en kontrolkampagnen om 1/3-reglen. Målet er blandt andet, at virksomhederne skal kunne dokumentere, at de overholder de omsætnings-, mængde-, og afstandsgrænser, der er for leveringen til andre detailvirksomheder efter 1/3-reglen.

Hos HORESTA mener man, at reglen påligger virksomhederne en masse bureaukrati og så gerne, at der kunne indføres en bagatelgrænse for regnskab og registrering på området:

”Reglerne er blevet lempet lidt og fremover kan en detailvirksomhed igennem en kortere periode, for eksempel en måned, samle dokumentation for leveringer efter 1/3-reglen, som viser, at leveringerne holder sig indenfor grænserne. Den valgte periode skal være repræsentativ for virksomhedens normale leveringer. Virksomheden kan derved sandsynliggøre at holde sig inden for grænserne for hele årets leverancer”, fortæller Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA, og fortsætter:

”I HORESTA så vi dog meget gerne, at restauranterhvervet faldt under en bagatelgrænse, da dette bureaukrati egentlig kan stå i vejen for virksomheder, der prøver at effektivisere og maksimere deres omsætning”, lyder det fra Tine Skriver.

Kontrolbesøgene i forbindelse med Fødevarestyrelsens kampagne varsles med mindst 14 dage hos de registrerede virksomheder, og Fødevarestyrelsen skriver, at de forventer, at virksomhederne har den nødvendige dokumentation klar, når den tilsynsførende møder op på kontrolbesøget.

Har du spørgsmål til kampagnen fra Fødevarestyrelsen, er du velkommen til at kontakte HORESTAs fødevarechef.

For yderligere information kontakt:

HORESTA om privates maddeling: ”Reglerne skal overholdes”

Det skal være lettere for borgerne at undgå madspild. Derfor har Fødevarestyrelsen udarbejdet nye retningslinjer for salg af måltider mellem private. Det betyder, at det nu bliver muligt for borgere hyppigere at sælge små mængder måltider igennem en deleøkonomisk platform uden at skulle registreres som en fødevarevirksomhed og derved skulle leve op til en række specifikke regler på fødevareområdet.

HORESTA: ”Ny lov favner for bredt”

Vi skal branchens brodne kar til livs. Sådan lød ambitionen fra den tidligere miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, som inden han stoppede ændrede fødevareloven og indførte strengere sanktioner over for de virksomheder, som ikke overholder reglerne. Den 1. juli trådte dette nye regelsæt så i kraft.

Aarhus Food Festival: Kom til Masterclass om kulinarisk kvalitet

Hvordan får vi nicheproduktion af lokale madoplevelser og fødevarer med høj kulinarisk kvalitet til at blive en lige så stor succes som økologi? Og hvor findes de bedste råvarer egentlig? En ny HORESTA Masterclass vil blandt andet fortælle, hvordan man objektivt kan tale om kvalitet i en given råvare fra et bestemt område.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne