Der kommer rigtig meget mad gennem de danske restauranter, cateringvirksomheder og buffeter med mere hver dag. Og med det følger desværre også rester. Men hvornår bliver mad til madaffald, og hvornår kan det genbruges? Det svarer HORESTAs fødevarechef på i en ny video.

Hun fortæller blandt andet, at mad fra buffeter ofte skal kasseres, men som undtagelse kan det bruges igen, hvis det ellers ser, smager og lugter godt og ikke har stået for længe på buffeten. Det skal blive sat på køl eller spises straks efter. Maden må alle omstændigheder ikke genbruges,  hvis den har stået ude for køl eller ved mindre end 65 grader længere end tre timer. Grøntsager kan bruges igen, hvis de bliver varmet op til mere end 75 grader i for eksempel supper, ketchup eller lignende.

Man kan også bruge rester fra sin produktion i køkkenet eller fra fadservering, som man vurderer i orden, men det forudsætter også, at maden opvarmes til minimum 75 grader.

Driver man en a la carte-restaurant, er det ikke muligt at genbruge maden fra gæsternes tallerken, men man kan tilbyde dem, at tage det med hjem.

Se reglerne uddybet i videoen her:

Kom til seminar den 25. januar i København:

HOTEL KICK-OFF 2019 - trends & nøgletal

Bliv opdateret på tendenserne i hotelmarkedet og få den seneste viden om gæsternes adfærd, den kommende udvikling i kapaciteten samt forventningerne til de kommende år.

Seminaret er gratis for medlemmer af HORESTA.

Sådan minimerer jeres virksomhed madspild fra buffeten

Gæsterne elsker en spændende buffet med et interessant udvalg, men det er ikke billigt, når virksomhederne må bære resterne af maden ud til skraldespanden, når den sidste gæst er gået. HORESTAs miljøchef Mikal Holt Jensen har samlet en række gode råd til, hvordan man minimerer madspildet fra buffeten.

HORESTA om privates maddeling: ”Reglerne skal overholdes”

Det skal være lettere for borgerne at undgå madspild. Derfor har Fødevarestyrelsen udarbejdet nye retningslinjer for salg af måltider mellem private. Det betyder, at det nu bliver muligt for borgere hyppigere at sælge små mængder måltider igennem en deleøkonomisk platform uden at skulle registreres som en fødevarevirksomhed og derved skulle leve op til en række specifikke regler på fødevareområdet.

HORESTA: ”Ny lov favner for bredt”

Vi skal branchens brodne kar til livs. Sådan lød ambitionen fra den tidligere miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, som inden han stoppede ændrede fødevareloven og indførte strengere sanktioner over for de virksomheder, som ikke overholder reglerne. Den 1. juli trådte dette nye regelsæt så i kraft.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne