Der kommer rigtig meget mad gennem de danske restauranter, cateringvirksomheder og buffeter med mere hver dag. Og med det følger desværre også rester. Men hvornår bliver mad til madaffald, og hvornår kan det genbruges? Det svarer HORESTAs fødevarechef på i en ny video.
Hun fortæller blandt andet, at mad fra buffeter ofte skal kasseres, men som undtagelse kan det bruges igen, hvis det ellers ser, smager og lugter godt og ikke har stået for længe på buffeten. Det skal blive sat på køl eller spises straks efter. Maden må alle omstændigheder ikke genbruges, hvis den har stået ude for køl eller ved mindre end 65 grader længere end tre timer. Grøntsager kan bruges igen, hvis de bliver varmet op til mere end 75 grader i for eksempel supper, ketchup eller lignende.
Man kan også bruge rester fra sin produktion i køkkenet eller fra fadservering, som man vurderer i orden, men det forudsætter også, at maden opvarmes til minimum 75 grader.
Driver man en a la carte-restaurant, er det ikke muligt at genbruge maden fra gæsternes tallerken, men man kan tilbyde dem, at tage det med hjem.
Se reglerne uddybet i videoen her:
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
HORESTA: Politisk aftale om fritidsjob vil gavne hoteller
13-09-2024
-
Erhvervsminister: turisme giver liv til landdistrikterne
13-09-2024
-
Får 35 millioner til at udvikle bæredygtig turisme
13-09-2024
-
Varm og tør sensommer luner i trængt campingbranche
13-09-2024
-
Kongrescenter giver gæster gratis transport med tog og bus
13-09-2024
-
Ultrapopulært spisested er åbnet et helt nyt sted i byen
13-09-2024