Der kommer rigtig meget mad gennem de danske restauranter, cateringvirksomheder og buffeter med mere hver dag. Og med det følger desværre også rester. Men hvornår bliver mad til madaffald, og hvornår kan det genbruges? Det svarer HORESTAs fødevarechef på i en ny video.

Hun fortæller blandt andet, at mad fra buffeter ofte skal kasseres, men som undtagelse kan det bruges igen, hvis det ellers ser, smager og lugter godt og ikke har stået for længe på buffeten. Det skal blive sat på køl eller spises straks efter. Maden må alle omstændigheder ikke genbruges,  hvis den har stået ude for køl eller ved mindre end 65 grader længere end tre timer. Grøntsager kan bruges igen, hvis de bliver varmet op til mere end 75 grader i for eksempel supper, ketchup eller lignende.

Man kan også bruge rester fra sin produktion i køkkenet eller fra fadservering, som man vurderer i orden, men det forudsætter også, at maden opvarmes til minimum 75 grader.

Driver man en a la carte-restaurant, er det ikke muligt at genbruge maden fra gæsternes tallerken, men man kan tilbyde dem, at tage det med hjem.

Se reglerne uddybet i videoen her:

Det skal være sjovt at undgå madspild

Mindre madspild er ikke en ny tanke i HORESTA. Men hvor det tidligere var et rent økonomisk spørgsmål, som kunne forvandle røde bundlinjer til sorte, er der i dag også et tydeligt miljøaspekt i det. Og HORESTAs medlemmer har det sjovt med at finde på nye ideer, skriver Planet-Tech.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne