Alt for mange går ind i restaurantbranchen uden at være ordentligt forberedt. Det er ikke nok at være en god kok, man skal også være en god købmand.

Sådan lød meldingen fra HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, da hun mandag deltog i programmet ”News & Co.” på TV2/News.

Programmet satte blandt andet fokus på en ny rapport fra Deloitte, der viser en vækst i antallet af restauranter, der går konkurs.

Kirsten Munch gjorde dog samtidig opmærksom på, at mens 150 restaurantvirksomheder er gået konkurs i perioden 2015-2017, er der åbnet 1.300 nye virksomheder i branchen i samme periode.

Hun sagde, at branchen er blevet væsentligt mere professionel de senere år. Samtidig er konkurrencen blevet skærpet. Så selv om danskerne bruger flere penge end nogensinde på at gå ud at spise, skal man være rigtig godt forberedt, inden man slår dørene op til en ny restaurant.

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Danske top-restauranter: Det er de bedste kunder

Onsdag kom smørrebrødsrestauranten Bar Rye hurtigt i vælten, da det kom frem, at børn under 12 år ikke er velkomne i biksen. Torsdag kan en række andre, danske restauranter så fortælle, at børn er mere end velkomne hos dem, skriver EB.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne