Alt for mange går ind i restaurantbranchen uden at være ordentligt forberedt. Det er ikke nok at være en god kok, man skal også være en god købmand.

Sådan lød meldingen fra HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, da hun mandag deltog i programmet ”News & Co.” på TV2/News.

Programmet satte blandt andet fokus på en ny rapport fra Deloitte, der viser en vækst i antallet af restauranter, der går konkurs.

Kirsten Munch gjorde dog samtidig opmærksom på, at mens 150 restaurantvirksomheder er gået konkurs i perioden 2015-2017, er der åbnet 1.300 nye virksomheder i branchen i samme periode.

Hun sagde, at branchen er blevet væsentligt mere professionel de senere år. Samtidig er konkurrencen blevet skærpet. Så selv om danskerne bruger flere penge end nogensinde på at gå ud at spise, skal man være rigtig godt forberedt, inden man slår dørene op til en ny restaurant.

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

Analyse: Dansk turisme topper 100 mia. kr.

VisitDenmark har fremlagt en række nøgletal for dansk turisme, og de viser blandt andet, at dansk turisme omsætter for mere end 108 mia. kr. Samtidig står erhvervet for 3,7 pct. af den samlede danske eksport.

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne