Flere års slankekur for landets erhvervsskoler blev mandag afbrudt, da regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om at droppe det årlige krav om 2 procents besparelser.

Det glæder HORESTA, som længe har arbejdet for at få styrket erhvervsskolerne.

”Det glæder os meget, at regeringen og Dansk Folkeparti nåede til enighed.Det er svært at se, hvordan man kan styrke kvaliteten på erhvervsuddannelserne samtidig med, at man beskærer erhvervsskoler med to procent om året”, siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

De årlige besparelser kaldes omprioriteringsbidrag, og dem har alle offentlige institutioner været underlagt siden 2015. Nu bliver erhvervsskolerne fritaget efter krav fra Dansk Folkeparti.

”Det er bydende nødvendigt at styrke kvaliteten af erhvervsskolerne, hvis det skal lykkes at tiltrække flere unge. Hver 6. student tager i dag en erhvervsuddannelse efter afsluttet studentereksamen. Den gruppe unge - og flere til - skal vi gerne tiltrække direkte fra folkeskolen, og det kræver investeringer i øget kvalitet i undervisningen, stærkere faglige miljøer og bedre faciliteter”, siger Kirsten Munch.

HORESTA tog positivt imod det, da regeringen i september fremlagde et udspil, som netop har til hensigt at styrke landets erhvervsuddannelser. Blandt de væsentlige indsatsområder i regeringens forslag var, at de praktiske fag i folkeskolen skal styrkes. Desuden skal der gøres op med, at førstevalget for de unge meget ofte er gymnasiet.

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Det handler om at gøre sine gæster glade

”Legen med maden er en stor del af det at være kok. Hvis du ikke må lege med maden, og hvis du ikke må være kreativ, så udvikler du dig ikke”.
Sådan lyder det fra Christian Kleinert i en video, hvor han bliver brugt som frontfigur for at motivere andre unge til at søge ind på kokkeuddannelsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne