Flere års slankekur for landets erhvervsskoler blev mandag afbrudt, da regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om at droppe det årlige krav om 2 procents besparelser.

Det glæder HORESTA, som længe har arbejdet for at få styrket erhvervsskolerne.

”Det glæder os meget, at regeringen og Dansk Folkeparti nåede til enighed.Det er svært at se, hvordan man kan styrke kvaliteten på erhvervsuddannelserne samtidig med, at man beskærer erhvervsskoler med to procent om året”, siger Kirsten Munch, der er politisk direktør i HORESTA.

De årlige besparelser kaldes omprioriteringsbidrag, og dem har alle offentlige institutioner været underlagt siden 2015. Nu bliver erhvervsskolerne fritaget efter krav fra Dansk Folkeparti.

”Det er bydende nødvendigt at styrke kvaliteten af erhvervsskolerne, hvis det skal lykkes at tiltrække flere unge. Hver 6. student tager i dag en erhvervsuddannelse efter afsluttet studentereksamen. Den gruppe unge - og flere til - skal vi gerne tiltrække direkte fra folkeskolen, og det kræver investeringer i øget kvalitet i undervisningen, stærkere faglige miljøer og bedre faciliteter”, siger Kirsten Munch.

HORESTA tog positivt imod det, da regeringen i september fremlagde et udspil, som netop har til hensigt at styrke landets erhvervsuddannelser. Blandt de væsentlige indsatsområder i regeringens forslag var, at de praktiske fag i folkeskolen skal styrkes. Desuden skal der gøres op med, at førstevalget for de unge meget ofte er gymnasiet.

Plads til private udlejere: Flere dage til Airbnb-udlejning i Herning

Med Airbnb benytter flere og flere sig af muligheden for at udleje deres private bolig - således også i Herning. Hidtil har det været tilladt i op til 70 dage om året, men med den nye såkaldte Airbnb-lov gav Folketinget denne sommer mulighed for at sætte tallet op til 100, skriver Herning Folkeblad.

HORESTA: Vi er Danmarksmestre i integration

Når Hassan kommer til Danmark fra Syrien er hotel-, restaurant- og turisterhvervet hans største chance for at blive integreret på det danske arbejdsmarked og dermed i det danske samfund.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne