Alt for meget plastik ender i naturen, og det vil Europa-Parlamentet nu gøre noget ved. Blandt forslagene er blandt andet forbud mod plastikbestik og –emballage i hele EU.

Europa-Parlamentet fortæller, at ti plastikprodukter udgør 70 pct. af det affald, som bliver fundet på strande og i havene. Det gælder blandt andet plastikvatpinde, engangsbestik, plastiktallerkener samt rørepinde af plast.

I HORESTA bifalder man initiativer, som kan minimere plast i naturen, men organisationen mener, at man skal passe på med forbud indtil ordentlige erstatninger er parate:

”Alle brancher skal med på vognen og gøre deres for at minimere brugen af plastik. Hoteller og restauranter arbejder allerede med at nedbringe engangsplast både ved arbejdsprocedure og valg af mere bæredygtige produkter. Der er dog stadig et arbejde med at finde ordentlige alternativer, så det ikke forringer gæsternes oplevelse og/eller bringer fødevaresikkerheden i fare”, fortæller Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA.

Den europæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC har i år lavet en undersøgelse blandt medlemslandene, som viser, at der er merpris for alternative produkter på mellem 10-50 pct. afhængig af varetype. Dette bekræftes af en lille intern undersøgelse foretaget af HORESTA ved en screening af en række produkter, og flere større medlemsvirksomheder vurderer, at en realistisk prisforøgelse ligger på 25-30 pct.

For yderligere information kontakt:

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne