Alt for meget plastik ender i naturen, og det vil Europa-Parlamentet nu gøre noget ved. Blandt forslagene er blandt andet forbud mod plastikbestik og –emballage i hele EU.

Europa-Parlamentet fortæller, at ti plastikprodukter udgør 70 pct. af det affald, som bliver fundet på strande og i havene. Det gælder blandt andet plastikvatpinde, engangsbestik, plastiktallerkener samt rørepinde af plast.

I HORESTA bifalder man initiativer, som kan minimere plast i naturen, men organisationen mener, at man skal passe på med forbud indtil ordentlige erstatninger er parate:

”Alle brancher skal med på vognen og gøre deres for at minimere brugen af plastik. Hoteller og restauranter arbejder allerede med at nedbringe engangsplast både ved arbejdsprocedure og valg af mere bæredygtige produkter. Der er dog stadig et arbejde med at finde ordentlige alternativer, så det ikke forringer gæsternes oplevelse og/eller bringer fødevaresikkerheden i fare”, fortæller Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA.

Den europæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC har i år lavet en undersøgelse blandt medlemslandene, som viser, at der er merpris for alternative produkter på mellem 10-50 pct. afhængig af varetype. Dette bekræftes af en lille intern undersøgelse foretaget af HORESTA ved en screening af en række produkter, og flere større medlemsvirksomheder vurderer, at en realistisk prisforøgelse ligger på 25-30 pct.

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

Hotel sætter miljøet først: Stor udvidelse er skrinlagt

Direktør på Sinatur Haraldskær, Kari Brandsgård, har i flere omgange talt om, at erhvervslivet i lang tid er drevet på mål om vækst, og at det ikke kan blive ved med at gå rent miljømæssigt. Og hvordan stemmer det så med, at Vejle Amts Folkeblad for et år siden - i januar 2019 - kunne fortælle, at Haraldskær Sinaturhotel og Konference gik og bryggede på at bygge en ny værelsesfløj?

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne