De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.

Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Hun beskrev de ældre som en generation, der fysisk og mentalt har mere overskud til at rejse. Det betyder, at de ældre ikke kun rejser for at slappe af, men også for at få nye oplevelser, spille golf eller vandre. Ofte har de børn og børnebørn med på ferier. Blandt andet er det blevet en ny måde at fejre runde fødselsdage på, at man er sammen med den nærmeste familie i flere dage.

Pensionister brugte i gennemsnit 8327 kroner på ferie i 2016. Gennemsnitsdanskeren brugte til sammenligning 10.784 kroner på ferie.

Souschef i Ældre Sagen Jens Højgaard er enig i, at mange pensionister i dag har nogle bedre supplerende pensioner.

”Og så har de i hele deres tilværelse været vant til at tage på ferie. Når de så går på pension og får bedre tid, så er ferier fortsat noget, der står højt på deres ønskeseddel”, siger Jens Højgaard.

Har du fået læst?

Plads til private udlejere: Flere dage til Airbnb-udlejning i Herning

Med Airbnb benytter flere og flere sig af muligheden for at udleje deres private bolig - således også i Herning. Hidtil har det været tilladt i op til 70 dage om året, men med den nye såkaldte Airbnb-lov gav Folketinget denne sommer mulighed for at sætte tallet op til 100, skriver Herning Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne