De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.

Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Hun beskrev de ældre som en generation, der fysisk og mentalt har mere overskud til at rejse. Det betyder, at de ældre ikke kun rejser for at slappe af, men også for at få nye oplevelser, spille golf eller vandre. Ofte har de børn og børnebørn med på ferier. Blandt andet er det blevet en ny måde at fejre runde fødselsdage på, at man er sammen med den nærmeste familie i flere dage.

Pensionister brugte i gennemsnit 8327 kroner på ferie i 2016. Gennemsnitsdanskeren brugte til sammenligning 10.784 kroner på ferie.

Souschef i Ældre Sagen Jens Højgaard er enig i, at mange pensionister i dag har nogle bedre supplerende pensioner.

”Og så har de i hele deres tilværelse været vant til at tage på ferie. Når de så går på pension og får bedre tid, så er ferier fortsat noget, der står højt på deres ønskeseddel”, siger Jens Højgaard.

Har du fået læst?

Her er Nordens største lufthavne - ét land dykker

Trods en opbremsning i væksten er Københavns Lufthavn fortsat den største i Norden. Lufthavnen i Kastrup havde godt 30,2 mio. rejsende sidste år og topper listen over de største nordiske lufthavne med solid afstand til Oslo og Stockholm, skriver Finans.dk.

Skagen og Sæby har Danmarks gladeste gæster

En ny undersøgelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme har kortlagt feriegæsternes tilfredshed i 37 danske kystferiebyer, og resultatet er netop offentliggjort: Skagen kommer ud på en suveræn førsteplads og samtidig høster Sæby en lige så flot 2. plads.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne