Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Udspillet vil blandt andet styrke kommunernes arbejde med konsulenter i jobcentrene, så flere kan få job gennem disse og kontakt til potentielle arbejdsgivere. Desuden vil ministeren opkvalificere kontanthjælpsmodtagerne gennem målrettet uddannelse til de brancher, hvor der er behov for arbejdskraft. Det glæder HORESTAs politiske direktør Kirsten Munch:

”Vi har en alvorlig situation, hvor virksomhederne i vores erhverv mangler arbejdskraft og må sige nej til ordrer. Og vi hører igen og igen, at virksomhederne skal gøre brug af de sidste ledige i jobkøen. Men det er langt fra alle, der er klar til at tage et job. Derfor er regeringens forslag og initiativer afgørende for at sikre, at de sidste ledige kan blive opkvalificeret og uddannet til at vare tage nogle af de job, der står ledige. Det er meget positivt”, fortæller hun.

Beskæftigelsesministeriets udspil sætter også fokus på de ufaglærte ledige, som skal have et uddannelsesløft til at blive faglærte, og der skal stilles skærpede krav til de ledige om at stå til rådighed og være mobile.

Tiltag af denne type kommer i sidste ende virksomhedernes til gavn mener Kirsten Munch, men hun tilføjer, at der også er behov for at se på virksomhedernes adgang til udenlandsk arbejdskraft:

”Vi har allerede i dag mange tiltag over hele landet for at få ledige opkvalificeret til vores erhverv. Og ingen tvivl om, at systemerne kan blive bedre. Men disse tiltag må ikke stå alene. Vi har også brug for den udenlandske arbejdskraft med de kvalifikationer, kompetencer og motivation, som de kan bidrage med. Derfor ser vi frem til regeringens kommende udspil rekruttering af international arbejdskraft”, siger HORESTAs politiske direktør.     

For yderligere information kontakt:

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

Ny lovgivning: Må virksomheden afvise handicappede?

Der er vedtaget en ny lov om forskelsbehandling på grund af handicap. Loven bliver også omtalt som et ”diskriminationsforbud mod handicappede”, og den betyder blandt andet, at mennesker med handicap for eksempel ikke længere kan blive afvist fra en cafe eller restaurant med henvisning til deres handicap.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne