Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Udspillet vil blandt andet styrke kommunernes arbejde med konsulenter i jobcentrene, så flere kan få job gennem disse og kontakt til potentielle arbejdsgivere. Desuden vil ministeren opkvalificere kontanthjælpsmodtagerne gennem målrettet uddannelse til de brancher, hvor der er behov for arbejdskraft. Det glæder HORESTAs politiske direktør Kirsten Munch:

”Vi har en alvorlig situation, hvor virksomhederne i vores erhverv mangler arbejdskraft og må sige nej til ordrer. Og vi hører igen og igen, at virksomhederne skal gøre brug af de sidste ledige i jobkøen. Men det er langt fra alle, der er klar til at tage et job. Derfor er regeringens forslag og initiativer afgørende for at sikre, at de sidste ledige kan blive opkvalificeret og uddannet til at vare tage nogle af de job, der står ledige. Det er meget positivt”, fortæller hun.

Beskæftigelsesministeriets udspil sætter også fokus på de ufaglærte ledige, som skal have et uddannelsesløft til at blive faglærte, og der skal stilles skærpede krav til de ledige om at stå til rådighed og være mobile.

Tiltag af denne type kommer i sidste ende virksomhedernes til gavn mener Kirsten Munch, men hun tilføjer, at der også er behov for at se på virksomhedernes adgang til udenlandsk arbejdskraft:

”Vi har allerede i dag mange tiltag over hele landet for at få ledige opkvalificeret til vores erhverv. Og ingen tvivl om, at systemerne kan blive bedre. Men disse tiltag må ikke stå alene. Vi har også brug for den udenlandske arbejdskraft med de kvalifikationer, kompetencer og motivation, som de kan bidrage med. Derfor ser vi frem til regeringens kommende udspil rekruttering af international arbejdskraft”, siger HORESTAs politiske direktør.     

Log ind