Der er vedtaget en ny lov om forskelsbehandling på grund af handicap. Loven bliver også omtalt som et ”diskriminationsforbud mod handicappede”, og den betyder blandt andet, at mennesker med handicap for eksempel ikke længere kan blive afvist fra en cafe eller restaurant med henvisning til deres handicap.

”Den nye lovgivning er sat i verden for at beskytte personer med handicap mod forskelsbehandling. Mennesker med handicap får nu samme beskyttelse uden for arbejdsmarkedet, som har været gældende i forhold til kriterierne køn, race og etnisk oprindelse”, fortæller Kaare Friis Petersen, der er erhvervsjuridisk chef i HORESTA.

Forbuddet gør det nu også muligt at klage over diskrimination på baggrund af handicap. Overtrædelse af forbuddet kan indbringes for Ligebehandlingsnævnet.

Loven indeholder ikke pligt til tilgængelighed og rimelig tilpasning, ligesom det er i orden at forskelsbehandle, såfremt forskelsbehandlingen er objektivt begrundet i et sagligt formål, eksempelvis af hensyn til sundhed eller lignende.

Når loven ikke indeholder en pligt til tilgængelighed, er private virksomheder ikke forpligtede til at indrette anderledes, bygge om eller anskaffe for eksempel en rampe.

Loven træder i kraft 1. juli 2018.

For yderligere information kontakt:

Plads til private udlejere: Flere dage til Airbnb-udlejning i Herning

Med Airbnb benytter flere og flere sig af muligheden for at udleje deres private bolig - således også i Herning. Hidtil har det været tilladt i op til 70 dage om året, men med den nye såkaldte Airbnb-lov gav Folketinget denne sommer mulighed for at sætte tallet op til 100, skriver Herning Folkeblad.

HORESTA: Vi er Danmarksmestre i integration

Når Hassan kommer til Danmark fra Syrien er hotel-, restaurant- og turisterhvervet hans største chance for at blive integreret på det danske arbejdsmarked og dermed i det danske samfund.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne