Der er vedtaget en ny lov om forskelsbehandling på grund af handicap. Loven bliver også omtalt som et ”diskriminationsforbud mod handicappede”, og den betyder blandt andet, at mennesker med handicap for eksempel ikke længere kan blive afvist fra en cafe eller restaurant med henvisning til deres handicap.

”Den nye lovgivning er sat i verden for at beskytte personer med handicap mod forskelsbehandling. Mennesker med handicap får nu samme beskyttelse uden for arbejdsmarkedet, som har været gældende i forhold til kriterierne køn, race og etnisk oprindelse”, fortæller Kaare Friis Petersen, der er erhvervsjuridisk chef i HORESTA.

Forbuddet gør det nu også muligt at klage over diskrimination på baggrund af handicap. Overtrædelse af forbuddet kan indbringes for Ligebehandlingsnævnet.

Loven indeholder ikke pligt til tilgængelighed og rimelig tilpasning, ligesom det er i orden at forskelsbehandle, såfremt forskelsbehandlingen er objektivt begrundet i et sagligt formål, eksempelvis af hensyn til sundhed eller lignende.

Når loven ikke indeholder en pligt til tilgængelighed, er private virksomheder ikke forpligtede til at indrette anderledes, bygge om eller anskaffe for eksempel en rampe.

Loven træder i kraft 1. juli 2018.

For yderligere information kontakt:

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Grønne løsninger: HORESTA deltager i regeringens klimapartnerskaber

Danmark skal tage internationalt lederskab for den grønne omstilling. Og gøre det på en måde, som understøtter job, velfærd, eksport og konkurrenceevne. Sådan lyder regeringens ambition på miljøområdet. HORESTA deltager i regeringens klimapartnerskaber, der i dag skydes i gang på Marienborg.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne