Der er vedtaget en ny lov om forskelsbehandling på grund af handicap. Loven bliver også omtalt som et ”diskriminationsforbud mod handicappede”, og den betyder blandt andet, at mennesker med handicap for eksempel ikke længere kan blive afvist fra en cafe eller restaurant med henvisning til deres handicap.

”Den nye lovgivning er sat i verden for at beskytte personer med handicap mod forskelsbehandling. Mennesker med handicap får nu samme beskyttelse uden for arbejdsmarkedet, som har været gældende i forhold til kriterierne køn, race og etnisk oprindelse”, fortæller Kaare Friis Petersen, der er erhvervsjuridisk chef i HORESTA.

Forbuddet gør det nu også muligt at klage over diskrimination på baggrund af handicap. Overtrædelse af forbuddet kan indbringes for Ligebehandlingsnævnet.

Loven indeholder ikke pligt til tilgængelighed og rimelig tilpasning, ligesom det er i orden at forskelsbehandle, såfremt forskelsbehandlingen er objektivt begrundet i et sagligt formål, eksempelvis af hensyn til sundhed eller lignende.

Når loven ikke indeholder en pligt til tilgængelighed, er private virksomheder ikke forpligtede til at indrette anderledes, bygge om eller anskaffe for eksempel en rampe.

Loven træder i kraft 1. juli 2018.

For yderligere information kontakt:

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Nyt energiforlig lemper afgifter

Regeringen indgik i fredags en aftale med alle Folketingets partier, som indebærer en større fokus på grønne løsninger frem mod 2030. Desuden indeholder aftalen lempelser af afgifter på el og elvarme for næsten 2 mia. kr.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne