De udenlandske turister svigtede de danske hoteller i april. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Mens antallet af danske turister var på nogenlunde samme niveau som for et år siden, faldt antallet af udenlandske overnatninger, og det medførte en samlet tilbagegang i overnatningstallet på 27.000, eller hvad der svarer til 2,3 procent.

Med undtagelse af 2013 har hotellerne sat rekord i antallet af april-overnatninger hvert år siden 2009. I vurderingen af udviklingen skal indgå, at påskeugen lå i marts, mens den lå i april i fjor.

For HORESTAs formand, Jens Zimmer Christensen, kommer tilbagegangen i overnatningstallet dog ikke som en overraskelse.

”Vi har oplevet et 2018, hvor markedet i højere grad har sat sig frem for at fortsætte de senere års markante vækst. Derfor er det ikke uventet, at vi nu ser overnatningstal, som går i rødt. Vi kan også fornemme på vores kolleger i nabolandene, at 2018 har indvarslet en ny tid”.

På kort sigt kan det blive en stor udfordring for hotelbranchen, hvis overnatningstallene begynder at stagnere eller falde. Frem mod 2021 vil antallet af hotelværelser stige med minimum 23 procent på landsplan, og i København med 50 procent.

”Branchen investerer i disse år milliarder af kroner i ny kapacitet. Det styrker det danske turismeprodukt. Men mange værelser risikerer at stå tomme, hvis vi ikke sikrer flere midler til markedsføringen af Danmark”, siger Jens Zimmer Christensen.

I april var det var især det norske og britiske marked, der gik markant tilbage. De danske hoteller mistede 23 procent af de norske overnatninger og 12 procent af de britiske. Der var også tilbagegang på det tyske og det amerikanske marked, men i noget mindre målestok.

Regionalt skilte Nordjylland sig ud med en tilbagegang på 13 procent. De fire øvrige regioner gik også tilbage, men alle med mindre end fire procent.

Asiatisk hotelkæde vil opføre luksushotel i Grønland

En malaysisk rigmand står bag planer om et 94 værelser stort luksushotel i fire etager i Grønlands hovedstad, Nuuk. Projektet om hotellet i centrum af Nuuk er netop sendt til offentlig høring. Hotellet skal ligge i den såkaldte Kolonihavnen i hjertet af den grønlandske hovedstad, skriver avisen Sermitsiaq på sin hjemmeside. Der er ikke noget om, hvornår hotellets kan åbne, fortæller Standby.dk.
Luksushotellet, der omfatter 94 værelser, restaurant, bar og lounge samt konference og mødefaciliterer samt fitness og spa, skal ligge for enden af Kolonihavnen.
Bag projektet står Berjaya Corporation Group of Companies, der ejer og driver luksushoteller rundt om i Asien og Stillehavsområdet.

Brandingkampagnes ambassadørkorps toptunes til at fortælle om erhvervet

14 af erhvervets største talenter har dedikeret noget af deres sparsomme fritid til at bakke op om 3F og HORESTAs kampagne Hospitality Career. Her vil de fortælle om de mange sjove, inspirerende, udfordrende og anderledes ting, der gør deres arbejdsliv spændende. Målet er, at få flere unge til at slå øjnene op for erhvervets muligheder.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne