De udenlandske turister svigtede de danske hoteller i april. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Mens antallet af danske turister var på nogenlunde samme niveau som for et år siden, faldt antallet af udenlandske overnatninger, og det medførte en samlet tilbagegang i overnatningstallet på 27.000, eller hvad der svarer til 2,3 procent.

Med undtagelse af 2013 har hotellerne sat rekord i antallet af april-overnatninger hvert år siden 2009. I vurderingen af udviklingen skal indgå, at påskeugen lå i marts, mens den lå i april i fjor.

For HORESTAs formand, Jens Zimmer Christensen, kommer tilbagegangen i overnatningstallet dog ikke som en overraskelse.

”Vi har oplevet et 2018, hvor markedet i højere grad har sat sig frem for at fortsætte de senere års markante vækst. Derfor er det ikke uventet, at vi nu ser overnatningstal, som går i rødt. Vi kan også fornemme på vores kolleger i nabolandene, at 2018 har indvarslet en ny tid”.

På kort sigt kan det blive en stor udfordring for hotelbranchen, hvis overnatningstallene begynder at stagnere eller falde. Frem mod 2021 vil antallet af hotelværelser stige med minimum 23 procent på landsplan, og i København med 50 procent.

”Branchen investerer i disse år milliarder af kroner i ny kapacitet. Det styrker det danske turismeprodukt. Men mange værelser risikerer at stå tomme, hvis vi ikke sikrer flere midler til markedsføringen af Danmark”, siger Jens Zimmer Christensen.

I april var det var især det norske og britiske marked, der gik markant tilbage. De danske hoteller mistede 23 procent af de norske overnatninger og 12 procent af de britiske. Der var også tilbagegang på det tyske og det amerikanske marked, men i noget mindre målestok.

Regionalt skilte Nordjylland sig ud med en tilbagegang på 13 procent. De fire øvrige regioner gik også tilbage, men alle med mindre end fire procent.

Trend: Bo på kapselhotel i 9 timer

Kapselhotellet Ninehour tilbyder deres gæster ni timers indkvartering i et minimalt, sci-fi futuristisk miljø. Hotellets koncept, som navnet referer til er, at gæsterne skal bruge så lidt tid som muligt under deres tag og derfor også kun bruge én time på at gøre sig klar til at gå i seng, syv timer på at sove og en time til at gøre sig klar om morgenen.

Hotelmarkedet boomer med mange nye værelser

De danske hoteller var vidner til en overnatningsvækst på over 20 pct. i perioden mellem 2012 og 2016. Til gengæld ændrede den samlede hotelkapacitet sig ikke nævneværdigt. Det sker der dog noget ved de kommende år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne