-
2018
-
april
- 6 bud på en styrkelse af dansk turismefremme
- Københavnske hoteller på vej mod nedgangstider
- Comwell sætter omsætningsrekord
- Udskiftning hos topledelsen i Sticks'n'Sushi
- Hotelbranchen satser massivt på København
- Branchetalent får fornem anerkendelse
- Nu drømmer han om at åbne egen restaurant
- nye ferielov
- maj
-
juni
- Pas på med opsigelse af medarbejdere i fertilitetsbehandling
- Brug af musik er en god forretning
- HORESTA om privates maddeling: ”Reglerne skal overholdes”
- Ny lovgivning: Må virksomheden afvise handicappede?
- Trend: Fastfood uden menneskelig interaktion
- Whistleblowerordning kan blive obligatorisk
- Aarhus’ bedste spisesteder skal kåres
- Få ansættelseskontrakten på engelsk-
- Kæde er først med ny teknologi
- Dansk restaurant blandt verdens bedste
- Kokke og tjenere er i høj kurs
- Pensionisternes feriebudget vokser
- Analyse: Dansk turisme topper 100 mia. kr.
- Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?
- Trend: Bo på kapselhotel i 9 timer
- Ny lovgivning: Tjek virksomhedens kontrakter
- Copydan tilbyder gratis kanaler
- Guide: Sådan dokumenterer du økologi i din virksomhed
- HORESTA: ”Imponerende EM-medalje til dansk stjernekok”
- ”Målet er at skabe Danmarks venligste by”
- HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne
- Nordiske lande kæmper sammen
- Færre gæster på de danske hoteller i april
- HORESTA-medlemmer til topmøde med statsministeren
- Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft
- HORESTA har fået nyt look
- Danmark får nyt 5-stjernet hotel
- Det handler om at gøre sine gæster glade
- Bestyrelse
-
juli
- Hvor varmt må der være på arbejdspladsen?
- Trend: Betal for seightseeing med motion
- Gør det lettere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft
- HORESTA: Lovbrud skyldes ofte uvidenhed
- Kom til storsmilende festival om mindeværdige gæsteoplevelser
- Belgien forbyder OTA’ernes brug af prisklausuler
- HORESTA: ”Glædeligt med stor svensk OTA-sejr”
- Trend: Nyt koncept blander luksus og camping
- Hvad gør man ved medarbejdersygdom i forbindelse med ferie?
- Hvem mener du gør noget særligt for landdistrikterne?
- Det skal du vide om helbredskontrol af natarbejdere
- Kurser: Få styr på elevernes overenskomst
- Trend: Nyt koncept vil gentænke gæstfrihed
- Arrangement: Mød stjernekokke og bliv inspireret
- Ny lov om øremærket forældreorlov på vej
- Analyse: Stadig store taxiudfordringer for hoteller og restauranter
- Hotelmarkedet boomer med mange nye værelser
- Ishockey og sommervejr gav hotelrekord i maj
- Kassemester: "Sådan driver man 80 spisesteder på Roskilde Festival"
- Etablerede restauranter tager med gæsterne på festival
- HORESTA tilbyder helt nyudviklet værktøj til medarbejderanalyse
- HORESTA: ”Ny lov favner for bredt”
- Trend: Film udspiller sig på stofdugen
- Læserne har talt: Her er Aarhus’ bedste spisesteder
- HORESTA støtter indsats mod online-ludomani
- Nyt energiforlig lemper afgifter
-
august
- Trend: Turismevirksomheder: Få en del af oplevelsen inden du køber
- Nyt projekt har brug for din hjælp: Vær med til at løse madspildsproblemet
- HORESTA om ny finanslov: Mangel på arbejdskraft er den største udfordring
- Aarhus Food Festival: Kom til Masterclass om kulinarisk kvalitet
- Ny task force skal skabe danske ambassadører i udlandet
- HORESTA frygter vækstpause for dansk turisme
- 40 millioner kroner til flere Michelin-stjerner i Danmark
- HORESTA: ”Turisterhvervet har stadig gakkede afgifter”
- Ledige får kortere vej tilbage til arbejdsmarkedet
- HORESTA: ”Glædeligt at forældet gevinstafgift endelig bliver reguleret”
- Kursus: Vil du være endnu skarpere på elevoverenskomsten?
- Tilmeld dig HORESTAs Årsdag 2018
- Nordjysk feriecenter udfordrede skatteministeren
- Arbejder du sammen med leverandøren?
- Facebook og persondata: Overholder din virksomhed reglerne?
- Trend: Den skræddersyede hoteloplevelse
- Skal du med til messe og inspirerende branchearrangement?
- Restauratør: ”Konkurrencen er hård, men jeg tror på det”
- Vil du have tilskud til efteruddannelse?
- Efteråret: Hvad kommer til at fylde i branchen?
- Farten aftager for danske hoteller
- Flere restauranter og højere omsætning
- Nye regler for barselsdagpenge
- Skab oplevelser med dit brand
- Fødevarekontrollen har fokus på instruktion af medarbejderne
- Medlemsfordel: Ny app fra Nets hjælper din virksomhed til at vokse
- Kunstig Intelligens indtager hotelbranchen
- Ny erhvervsuddannelse inden for service og oplevelser
- Ny fond betaler efteruddannelse for dine medarbejdere
-
september
- Trend: Café sælger søvn i stedet for kaffe og kager
- HORESTA: Ikke behov for skærpet fødevarekontrol
- Årsdag: Vil du have værktøjerne til at digitalisere og effektivisere?
- Efterlysning: Kan du hjælpe med at godkende praktikpladser?
- HORESTA-medlemmer præsenterede minister for erhvervets udfordringer
- Nyt krav: Du skal kunne kryptere ’følsomme’ e-mails
- Guide: Få støtte til medarbejdernes aftalte uddannelse
- Datatilsynet vil kontrollere hotelkæde
- Guide: Sådan måler I virksomhedens madspild
- Trend: Robotter er blevet lukket ind i køkkenet
- Blog: Vintertiden må ikke sænke sig over dansk turisme!
- HORESTA: ”Stop for natbevillinger står i vejen for udvikling og nye koncepter”
- HORESTA: Sådan løfter vi dansk gastronomi
- HORESTA: ”Ny diskriminationsdom kan få stor indflydelse på virksomhederne”
- HORESTA: ”Der skal strammes op for at skabe fair og lige konkurrence”
- HORESTA: Nyt udspil er den rette medicin til at styrke erhvervsuddannelserne
- Magasin: Smørrebrødshåndværkeren er tilbage ved det kreative og sjove
- Trend: App’en efter Facebook
- Kurser: Hvordan skal du opbevare medarbejdernes data?
- Guides: Sådan inddrager du medarbejderne i kampen mod madspild
- HORESTA: ”Lad os gøre EURO2020 til en folkefest”
- Bliv klogere på den nye ferielov
- Hvem har gjort noget særligt for markedsføringen af Danmark?
- Nyt budget: København dropper beskæring af Wonderful Copenhagen
- Højsommeren bragte beskeden hotelvækst
- Trend: Hotelkæde målrettet studerende
- Nye regler: Vil du have støtte til medarbejderens aftalte uddannelse?
- Ny undersøgelse: Hotellers madspildsindsats er hurtigt tjent hjem
- Medarbejder bortvist for at lydoptage chefen
- Tilmeldingen til storsmilende festival om gæsteoplevelser er åben!
- HORESTA: ”Politikere har knap taget første skridt med Airbnb-lov”
- Nu sender staten og kommunerne hotelovernatninger i udbud
- Russiske turister vender tilbage
-
oktober
- Video: Du kan godt begynde at glæde dig til HORESTA Årsdag
- HORESTA: Sammenbrud på Christiansborg bliver dyrt
- Sådan minimerer jeres virksomhed madspild fra buffeten
- 250 branchefolk deltog i festival
- Bestil roomservice og skru op for varmen med Alexa
- Blog: Udviklingen af mindeværdige gæsteoplevelser er kun lige begyndt
- HORESTA støtter nyt forlig om fødevarekontrol
- Kom med til årets største branchefest
- Flere konkurser men også langt flere nye restauranter
- Sidste chance: Kender du Årets Kok 2019!
- Deadline nærmer sig: Kender du Årets Tjener 2019?
- Årets Kok præsenterede unik chokoladeæske
- Trend: Det selvkørende hotelværelse
- Dansker til tops i europæisk hotel- og restaurantorganisation
- Guide: Sådan får du styr på elevansættelsen
- Har du tilmeldt dig konference om store gæsteoplevelser?
- Nu er det tid til at planlægge julen
- Nyt magasin: Fremtiden er flyttet ind på hotelværelset
- Betaling ved overgang fra sommertid til vintertid
- 5.000 flere hotel- og restaurantmedarbejdere i 2017
- Har du styr på hygiejne og madspild?
- Trend: Kom til teatralsk restaurantoplevelse
- Sidste chance: Hvem mener du fortjener MARIA-prisen?
- Sådan må du ikke længere udbetale løn
- Nyt magasin: Cateringvirksomhed har specialiseret sig i det unikke
- Overnatningstal: Danskerne nød sensommeren på hotel
- ’Flink’ oplægsholder: ”Vi skal fejre de positive oplevelser og gøre dem endnu bedre”
- Må du sætte ældre medarbejdere ned i tid?
- Udfordring til branchen: Brug dansk arbejdskraft først
- Turisterne holder kortere ferier men bruger flere penge
- Trend: Når minibaren bliver brandingen
- Tilmelding: Jagten er sat ind på Årets Kok 2019!
- Kender du Årets Tjener 2019?
- Nu kan du smage Årets Kok-mesterværker!
- Undersøgelse: Er bookingportaler ved at overtage restaurantmarkedet?
- Flere regioner kæmper med at tiltrække storforbrugende mødeturister
- HORESTA: Udenlandsk arbejdskraft skal sikre væksten
- Efterlysning: Kan du hjælpe med at godkende praktikpladser?
- HORESTA-direktør diskuterede arbejdskraft i DR2’s Debatten
- Nyt hotelbyggeri til en milliard kroner skudt i gang
- Kursus: Vil du have større indblik i overenskomsten?
- Ny kampagne: Sælger din virksomhed til detail?
- Hvordan markedsfører man sig gennem oplevelser?
-
november
- Trend: Spiselige vandkugler og bæredygtig emballage
- Se alle pletskuddene fra HORESTA Årsdag
- HORESTA-magasin: Få indblik i erhvervets store temaer
- Hvad skal julegaven til medarbejderne koste?
- Madspild: Brug eleverne til at få friske øjne på arbejdsgange
- Udbetaler du sporadisk løn? Vær opmærksom på nye regler
- HORESTA i debat: ”Lad os nu få de ledige i arbejde”
- Ny analyse: Dansk turisme taber markedsandele
- Branchedirektører: ”HORESTA Årsdag giver indsigt i, hvad der er vigtigt”
- Video: Se højdepunkter fra HORESTA Årsdag 2018
- Idémand til krydstogt-eventyr vandt HORESTAs markedsføringspris
- HORESTA-direktør: Digitalisering er en nødvendighed
- Persondata: Er jeres virksomhed blevet kontaktet af denne app?
- Årsdag: Her har du dit overblik
- Totalt udsolgt til HORESTA Årsdag
- Best Western flytter ind hos HORESTA
- Ti kokke og fem tjenere klar til kamp om at blive Danmarks bedste
- Trend: Dessertkok bruger både kageforme og 3D-printere
- Kendt TV-vært klar til at styre HORESTA Årsdag
- HORESTA tilbyder jer et nyt værktøj til medarbejderanalyse
- Kom til eksklusiv gallamiddag, trendseminar og lancering af restaurantguide
- Årsdag: Sådan kan digitalisering styrke restauranter
- Årsdag: Inspirationen og oplevelserne kommer ikke kun fra scenen
- Blog: Filippinske chauffører kører debatten af sporet
- Semifinalister til Årets Kok og Årets Tjener 2019 er fundet
- Vejledning: Hvilke vilde planter må I bruge i køkkenet?
- Nyt Visitor: Tidl. Noma-restauratør vil løfte tacos til et nyt niveau
- Statsminister og erhvervsminister er klar til at møde branchen
- Udenlandske gæster strømmede til hotellerne i september
- Trend: Kaffekampen mellem det autentiske og det automatiserede
- Video: Hotel- og konferencemedarbejdere drøftede udfordringer med Mette Frederiksen
- FAQ: Få svar på jeres spørgsmål om den nye ferielov
- Key note speaker: Sådan bliver du klar til fremtidens forbrugere
- Restaurantguide: Kom til prisuddeling, gallamiddag og inspirerende gastronomisk dag
- Erhvervsskolerne slipper for årlige sparerunder
- Økonom: Fem gode råd til nye restauratører
- Trend: Robothoteller kommer
- Persondatakurser bliver rykket til januar
- HORESTA Årsdag: Flere end 500 har allerede tilmeldt sig
- Bliver plastikservice, takeaway-emballage og sugerør gjort forbudt?
-
december
- Trend: Design din virksomhed til Instagram
- Rekordhøj beskæftigelse: Restauranter er blandt jobmotorerne
- Nye medlemmer strømmer til grøn turismecertificering
- Nu bliver det nemmere at søge tilskud til medarbejdernes efteruddannelse
- Ny kontrolkampagne: Har I styr på brugen af tilsætningsstoffer?
- Sæt middag på højkant til et godt formål
- HORESTA-formand: "En ny virkelighed står for døren"
- Krav: Nu skal cafeer og restauranter have digitale kasseapparater
- Nu kommer der nye regler om moms på gavekort
- Kom til eksklusive HORESTA-arrangementer – kun for hotelmedlemmer
- Sådan kan turismen styrkes i landdistrikterne
- Jobopslag: Alder er ikke bare et tal
- Video: Kantinevirksomhed og kommune skaber succes i fællesskab
- Kom med på eksklusiv hoteltur til Marrakech
- Trend: 360-graders sanselig cocktailoplevelse
- Hoteldirektør får eksklusiv bestyrelsespost
- København og Aarhus klarer sig godt i international hotelkonkurrence
- Stærke HORESTA-profiler bliver en del af nye erhvervshuse
- HORESTA kræver skærpet kontrol på Airbnb-området
- Leverandørkontrakt: Sådan undgår du sort arbejde
- Skal jeres talenter have finpudset kompetencerne?
- Video: Hotelkæde vil tage Danmark med storm
- Oktober oplevede årets hidtil højeste hotelvækst
- Madspildsprojekt slutter: Her er vinderne af en tur til Bocuse d’Or
- HORESTA glæder sig over nye flyruter fra Kina til Danmark
- Trend: Attraktion udvikler fordybende tema-hotel
- Blog: Airbnb-aftale på afveje
- Nyt Visitor går tæt på talentfabrikken i Vordingborg
- HORESTA-analyse: Take away oplever stor vækst
- Aalborg-elever vandt Young Chef-konkurrencen
- Udbetaler I sporadisk løn? Vær opmærksom på nye regler
- Hoteller får sænket energiafgifterne
-
april
-
2019
-
februar
- Tour de France-start sender dansk turisme i udbrud
- E-mail-svindel førte til berettiget bortvisning af regnskabschefen
- Branchen fremlagde sin ønskeliste for Europa-Parlamentet
- HORESTA: ”Michelin-stjerner har kæmpe betydning for Danmark”
- Michelin-analyse: En stjerne er lig med ’hype’ - men ikke overskud
- Har I styr på reglerne for jobklausuler?
- EU skærper kursen over for bookingportalerne
- Trend: Nu kan du betale med et smil
- Få hjælp til efteruddannelse: Du har penge på kontoen!
- Nyt værktøj: Går jeres medarbejdere glade og tilfredse på arbejde?
- Brexit: Se konsekvenserne af ’No deal’ for jeres britiske medarbejdere
- Erhvervet er fyldt med talenter – lad os hylde dem!
- Søg fonde til efteruddannelse af jeres medarbejdere
- Næsten 9 millioner hotelovernatninger i København i 2018
- HORESTA: Uden udlændinge var vi ikke en gastronomisk supermagt
- Rekordår for hotellerne trods fald i antallet af briter
- Eksklusivt hotelarrangement i Vejle: Hvad efterspørger fremtidens hotelgæster
- Trend: Sansekaffe til gæsterne
- Regeringen vil åbne for kontantfri hoteller og restauranter
- Husk at henvise korrekt i jeres uddannelsesaftaler
- Nyt Visitor: Topkok vil skabe grænseløs gourmetrestaurant
- Turismepolitisk Topmøde 2019: Stærke destinationer – mest værdi for pengene
- Gå-hjem-møde: Vil du blive klogere på persondata og ansættelser?
- HORESTA: Bookingportalers prisklausuler bør forbydes
- Danmarks bedste restaurant- og hotelelever er fundet
- Favoritten løftede guldet ved Årets Kok 2019
- Medlemsmøde: Bliv klogere på den nye ferielov
- Eksklusivt hotelarrangement i Vejle: Få unik indsigt i markedet
- Trend: Tag malerier og møbler med på hotel
-
januar
- HORESTA: ”Dansk koks titel som verdensmester vil uden tvivl tiltrække gastroturister”
- Årets Kok & Årets Tjener: Få din gratisbillet til Formland-messen
- Danske Spil sætter odds på Årets Kok og Årets Tjener
- Konferencier: ”Sejren i Årets Kok betød utrolig meget for mig”
- Video: Hotel bruger utraditionel rekrutteringsmetode
- 250.000 danskere er det glemte guld
- Blog: Bocuse d’Or handler om meget mere end maden
- Video: Københavnske hoteller må kæmpe for høj belægning
- Trend: Få dine gæster - og deres biler - sikkert hjem
- HORESTA roser Airbnb-aftale, men der er lang vej igen
- Har I personalepolitik om sexchikane?
- Wonderful Copenhagen bliver verdens første Green Tourism Organization
- Eksklusivt hotelarrangement: Mød direktøren fra det nye hotel i markedet
- Trend: Eksklusive måltider skaber værdi
- HORESTA-medlem får medhold: Medarbejder var ikke handicappet
- Blog: Krav om kontant betaling er håbløst forældet
- Få unik indsigt i det københavnske hotelmarked
- Røveriplagede hoteller vil droppe kontanter - minister går ind i sagen
- Hotelmarkedet: November vokser sig stærkere og stærkere
- Trend: Lad maden påvirke gæstens velvære
- Har I Danmarks bedste arbejdsmiljø?
- HORESTA: ”VM i håndbold hjælper i en stille hotelmåned”
- Nu er der forbud på vej mod plastbestik og takeaway-bokse m.m.
- Følg optakten til Årets Tjener og Årets Kok på Facebook
- Ny medlemsfordel: Sådan får I styr på persondata
- HORESTA ansætter ny stærk profil til turisme- og oplevelsesøkonomi
- Brug bæredygtighed til at fastholde medarbejdere
- HORESTA: Politikerne underminerer ny Airbnb-lov
- Trend: Afstressningscafeer vinder frem som koncept
- Lovændring i sager vedrørende seksuel chikane - #metoo
- Er I opmærksomme på nye satser?
- Ny rapport: Sådan går det for mødeturismen
- Ny vejledning: Sådan undgår I at lave ulovlig 'spam'-markedsføring
-
februar
TRENDS: Le Petit Chef er et koncept, som bringer visuel kortlægning til restaurantscenen og skaber dermed en ny form for spiseoplevelse. 3D projektionsfirmaet Skullmapping anvender kortlægningsteknikker og 3D projektion til at eksperimentere i relationen mellem teknologi og kunst. Le Petit Chef skaber overraskende videoer, som strækker den menneskelige fantasi ved brugen af ekstra dimensioner og optiske illusioner, narrer øjet til at se bevægelser på statiske genstande.
Gæsterne bliver mødt af en kombination af fysiske knive, glas og tallerkner blandet med projektionerne af en gaffel og en hovedret. Showet begynder, når gæstens egen personlige vært træder op gennem et lille hul i bordet og byder velkommen.
Kokken underholder herefter gæsterne med et morsomt show, hvor maden tilberedes fra bunden. Tallerkner transformeres bl.a. til en grill, hvor benzin bruges som antændingsmiddel, kokken balancerer på en gaffel tre gange sin egen størrelse og starter hans kædesav for at save et broccolitræ ned med. Ved afslutningen af showet skaber den lille kok en eksplosion, som leder til serveringen af den nøjagtig samme, dog spiselige version af den kokkens visuelle kreation.
Le Petit Chef gik først viralt på internettet, hvorefter firmaet bag konceptet er blevet kontaktet af forskellige high-end restauranter fra hele verden, om muligheden for at licensere brungen af animationen eller lave brugerdefinerede fremstillinger af konceptet. Le Petit Chef tager restaurantoplevelsen til det næste niveau, og vender gæstens ventetid til underholdende oplevelse.
Perspektivering / muligheder:
Hvordan kan du gøre din forretnings ventetid til en ny form for oplevelsesmoment?
Mere info:
Website: http://www.lepetitchef.com
Se også video af konceptet her:
Indlægget er produceret af Experiences by Innovation Lab, som HORESTA samarbejder med i forhold til trends og tendenser. Siden 2001 har Innovation Lab etableret et internationalt netværk bestående af tæt på 2500 personlige kontakter inden for verdensomspændende forskning, produktudvikling og iværksætteri. Viden og netværk bruges til at gøre udviklingen relevant og brugbar, så den kan omsættes til konkrete tiltag og værdifulde nye produkter og tjenester. De internationale trends er kurateret af Jarle Fink Kondrup, ekspert i teknologi og oplevelser, som er Innovation Labs spydspids indenfor turisme, retail og forretningsudvikling.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Brøchner Hotels får ny topdirektør fra Espresso House
21-02-2019
-
Ejer tjener millioner på luksushotel
21-02-2019
-
Ny platform vil lade amatørkokke sælge mad
21-02-2019
-
Michelin-stjerne kunne have trukket arbejdskraft til Nordjylland
21-02-2019
-
Kom til masterclass om æg i foråret
21-02-2019
-
Det får Tour-starten af betydning for Danmark som land
21-02-2019
-
Færøerne holder weekendlukket for turister og inviterer frivillige i stedet
21-02-2019
-
Ingen danske hoteller helt til tops hos Michelin
21-02-2019