Majsolen skinnede historisk mange timer i det danske sommerland, og det var med til at sikre de danske hoteller et rekordhøjt antal overnatninger for denne måned. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at hotellerne havde 4,2 pct. flere overnatninger sammenlignet med samme måned året før.

Maj gav særligt de nordjyske hoteller noget at smile over. Med en vækst på 7,0 pct. sammenlignet med sidste år, stod de nordjyske hoteller for månedens største vækst. De nordjyske hoteller vandt særligt indpas hos de danske gæster, som havde en fremgang på hele 12,2 pct. i denne måned sammenholdt med 2017.

I Region Hovedstaden var det til gengæld de udenlandske gæster, som i højere grad tog på hotel. De stod nemlig for 6,5 pct. flere overnatninger, mens de danske overnatninger steg med 3,7 pct. i maj.

”Maj var en fantastisk sommermåned, og vejret hjalp uden tvivl denne ’skuldermåned’, som dog normalt ikke er helt på niveau med juni, juli og august. Alle solskinstimerne i maj kan dog alligevel få betydning på hotellernes travleste måneder, da vi ved, at maj er en måned, hvor mange booker sommerferien. Og det gode majvejr kan være med til at holde danskernes sommerbookinger inde for landets grænser”, siger Jens Zimmer Christensen, der er formand for HORESTA.

Ishockeyfans tog på hotel

Overnatningstallene blev også hjulpet på vej af, at Danmark i maj værter for VM i ishockey, som var en af de største sportsbegivenheder nogensinde på dansk grund, fortæller Jens Zimmer Christensen.

”Opgørelsen fra Danmarks Statistik viser tydeligt betydningen af, når det lykkes Danmark at tiltrække store begivenheder. I maj var det udlændingene, der sikrede vækst, og ser vi på de overnattende gæster fra de otte lande, som fandt vej til kvartfinalerne i VM i ishockey, så er vækstraterne sammenlignet med sidste år imponerende”, lyder det fra HORESTAs formand.

Overnatningerne steg således med:

Tjekkiet 202,3 pct.

Rusland 103,4 pct.

Letland 95,2 pct.

Finland 53,8 pct.

Schweiz 52,9 pct.

Sverige 7,6 pct.

Canada 14,8 pct.

og USA 1,4 pct.

 

USA, Sverige, Finland og Schweiz er samtidig blandt de otte største nationer, når det kommer til overnatningerne på danske hoteller i maj.

SENESTE NYHEDSBREV

BRANCHENYHEDER

PRESSEKLIP

 

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2018

Torsdag, den 22. november
 i
Copenhagen Congress Center Copenhagen

 

  • Den digitale udvikling – nye forretningsmodeller – nye services
  • Stort 'Community Pavilion' med spændene nyheder
  • Rekord antal deltagere – nu over 500!
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland

Kom og bliv udfordret og inspireret – og forbered dig selv og din virksomheder på mødet med EVER CHANGING TOMORROW.

 

Har du fået læst?

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne